Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Στα γρήγορα, νέα από την Καβάλα

Ο Δήμαρχος Φιλίππων Λάζαρος Τσαταλμπασίδης και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευθερία Κερενίδου παραβρέθηκαν χθες βράδυ στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κι ενημέρωσαν για το αίτημα ο νέος δήμος να έχει όνομα και ιστορική έδρα που θα έχει σχέση με τους Φιλίππους. Οι δημοτικοί σύμβουλοι Καβάλας υποσχέθηκαν να συζητήσουν το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση αν και οι περισσότεροι δείχνουν απρόθυμοι για την ικανοποίηση των δύο αιτημάτων. Σήμερα το απόγευμα ...
...πραγματοποιείται λαϊκή συνέλευση στην Νέα Πέραμο, στην οποία θα παραβρεθεί και ο Δήμαρχος Καβάλας. Ο Δήμος Ελευθερών ζητά να συνενωθεί με τον Δήμο Καβάλας, σενάριο για το οποίο υπάρχουν παλαιότερες αποφάσεις και του συμβουλίου της Καβάλας και των Ελευθερών. Χθες βράδυ στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας εγκρίθηκε μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Καβάλας με τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας. Κατά της συνεργασίας ψήφισαν οι Τάσος Κυριατζής, Ανδρέας Καραμπουρνιώτης και Δημήτρης Μητσίνης. Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου προετοιμάζει νέα δράση για την τόνωση της αγοράς, χθες ανακοίνωσε ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα καταστήματα θα είναι κλειστά την ημέρα της γιορτής του Αγίου Πνεύματος. Κανονικά λειτούργησαν χθες τα ΚΕΠ του Δήμου Καβάλας και της Νομαρχίας αφού κανένας υπάλληλος δεν απήργησε.
Συνεχίζεται η κινητικότητα στην τοπική ΝΔ λόγω των δημοτικών εκλογών τον Νοέμβρη. Ο Λάζαρος Τσαταλμπασίδης και ο Γιώργος Τσαλουχίδης είναι δύο πρόσωπα που ενθαρρύνονται να τεθούν επικεφαλής της προσπάθειας. Απέκλεισε κάθε συνεργασία με τον Στάθη Εριφυλλίδη ο Ανδρέας Καραμπουρνιώτης που δήλωσε ανοιχτός για κάθε άλλη προεκλογική συμμαχία. Τον Δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή συνάντησε χθες ο βουλευτής Μιχάλης Τιμοσίδης. Ο Δήμος Καβάλας συμφωνήθηκε να εκτελέσει έργο στο νέο Νοσοκομείο που θα διευκολύνει την πρόσβαση των πεζών. Εντός της εβδομάδας θα εξασφαλιστεί η άδεια αεροψεκασμών στην περιοχή του Νέστου ώστε αμέσως μετά να αρχίσει η εναέρια καταπολέμηση των κουνουπιών, δήλωσε χθες ο αντινομάρχης Κώστας Τζώτζος. Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καβάλας ανακοίνωσαν χθες ότι μετέχουν στην γενική απεργία της Πέμπτης. Στην ίδια απεργία θα συμμετάσχουν και οι εποχιακοί πυροσβέστες του Νομού Καβάλας.