Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Μαργαρίτη Τζίμα για Θωμά Μαργαρίτη.«Μέσα σε μια βδομάδα έκανε κωλοτούμπα»


Δριμεία κριτική στον Δημοτικό Σύμβουλο και υποψήφιο για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. κ. Θωμά Μαργαρίτη εξαπέλυσε σήμερα το πρωί, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Μαργαρίτης Τζίμας.
Ο κ. Τζίμας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha News Δράμας 95,5, στην εκπομπή του Σπύρου Λάτσα «Καρότο και Μαστίγιο» άσκησε σφοδρή κριτική στον κ. Μαργαρίτη, κάνοντας λόγο για «κωλοτούμπα μέσα σε μια βδομάδα».
Ο λόγος της κριτικής είναι η στάση του κ. Θωμά Μαργαρίτη, ο οποίος ως Δημοτικός Σύμβουλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου ψήφισε ομόφωνα το εξής ψήφισμα: «Απαιτεί από τους δραμινούς βουλευτές να καταψηφίσουν το μνημόνιο», ενώ την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου δήλωσε σε συνέντευξη τύπου, μεταξύ άλλων ότι «Η ψήφιση του νέου μνημονίου ήταν μονόδρομος αφού δεν υπήρχε αντιπρόταση».
Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα: tzimas margaritis gia thoma margariti anafora 16 02 12
Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας, στη συνεδρίασή του της 8ης Φεβρουαρίου του 2012, και σε συνέχεια της από 8-2-2012 επιστολής της Συνέλευσης Δραμινών Πολιτών – Εργατικού Κέντρου Δράμας,
ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΨΗΦΙΣΜΑ
1) Δηλώνει ότι, το χαράτσι της ΔΕΗ, αλλά και το κάθε επόμενο χαράτσι, είναι άδικο και ανήθικο και συμπαραστέκεται (το ΔΣ) στους πολίτες στην αυριανή προσπάθεια που έχει σκοπό να πιέσει τη ΔΕΗ , όχι μόνο να δέχεται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς το χαράτσι αλλά και να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό που δεν έχει ή αντιστέκεται να πληρώσει. Αποκηρύσσει την μαφιόζικη κυβερνητική τακτική είσπραξης άδικων φόρων
2) Συμφωνεί με την μείωση των δημοτικών τελών και των τιμολογίων ύδρευσης στους άνεργους
3) Αποφασίζει να διερευνηθεί η μέριμνα για δωρεάν μετακίνηση των άνεργων με την αστική συγκοινωνία
4) Απαιτεί από τους δραμινούς βουλευτές να καταψηφίσουν το μνημόνιο
5) Αποφασίζει για τον περιορισμό των κονδυλίων για χορούς, πανηγύρια δημόσιες σχέσεις και έργα βιτρίνας, με αντίστοιχη ενίσχυση των κονδυλίων για την υποστήριξη των ανέργων και των ασθενέστερων.
6) Είναι υπέρ της μη δημιουργίας ΕΟΖ πουθενά στην Ελλάδα, της μη κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, της μη μείωσης των ελαχίστων αμοιβών και των συντάξεων και της διαφύλαξης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων


Η δήλωση του Θωμά Μαργαρίτη

Σχετικά με τη ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης (Μνημόνιο 2) από την Ελληνική βουλή έχω να πω τα εξής:
1.Μετά από δύο χρόνια βαθιάς ύφεσης και λανθασμένης μνημονιακής πολιτικής, η χώρα μας οδηγήθηκε στο χείλος του γκρεμού και οι Έλληνες στην οικονομική εξαθλίωση.
2.Η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς πάντοτε ήταν κατά του μνημονίου. Την λανθασμένη μνημονιακή πολιτική την κατήγγειλε εξ αρχής ως μία άστοχη επιλογή και ζητούσε διαπραγμάτευση των μέτρων. Δυστυχώς αυτό επί μία διετία δεν έγινε.
Δύο χρόνια μετά, αφού άλλαξαν τα δεδομένα και οι συνθήκες, η χώρα μας βρέθηκε δεμένη χειροπόδαρα.
-Το χρέος από μεγάλο έγινε μη βιώσιμο
-Κινδυνεύει η παραμονή μας στην ευρωζώνη
-Είμαστε ένα βήμα από τη χρεοκοπία.
Η ψήφιση του νέου μνημονίου ήταν μονόδρομος αφού δεν υπήρχε αντιπρόταση. Έπρεπε να κρατηθεί η χώρα και να κερδηθεί χρόνος αναστροφής της φθίνουσας πορείας για να έχουμε τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης και να βρούμε το δρόμο της ομαλότητας και της ανάπτυξης.
Χρειάζεται ενότητα, κοινωνική συνοχή, ελπίδα και αισιοδοξία για να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε!

Με εκτίμηση
Θωμάς Μαργαρίτης