Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

“Η σπίθα που θα βάλει φωτιά στον κάμπο θα είναι θέμα δευτερολέπτων…”


«Mια πολιτική αναταραχή σήμερα θα εξυπηρετούσε μόνο τους εχθρούς της πατρίδας και του λαού» δηλώνει σε συνέντευξή του στη Real News ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος και μας απειλεί ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν, όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της. «Εκλογές αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο μπορεί να καταστρέψουν τη....
χώρα» λέει χαρακτηριστικά.

Έχουμε ξαναπεί ότι και ο κ. Σταυρόπουλος και ο πολιτικός του προϊστάμενος ο κ. Παπαδήμος κάνουν δηλώσεις και σχεδιάζουν το μέλλον αγνοώντας τον βασικότερο παράγοντα των εξελίξεων, τον λαό.

Παρόλα αυτά συνεχίζουν να μιλούν εξ ονόματός του ακόμα και τώρα που με την χθεσινή μαζική υποβάθμιση της … ΕΕ οδεύουν προς το τέλος τους τα Μνημόνια, οι Συμφωνίες Κορυφής και οι άλλοι πρωταγωνιστές της καταστροφής της Ελλάδας και της δυστυχίας του λαούς της.

Θα μου πείτε “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”, αλλά εμείς θα υπενθυμίσουμε αυτό που επισημάναμε επανειλημμένως: Όσοι θέλουν εκλογές μετά τις 25 Μαρτίου ας αναλάβουν και τις ευθύνες τους

Σήμερα, μάλιστα, η εφημερίδα “Δημοκρατία” αποκαλύπτει ένα έγγραφο της ΑΣΔΥΣ(Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας) προς το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, ΓΕΕΘΑ, ΓΔΑΕΕ, ΓΕΣ, ΓΕΑ, Πυροσβεστικό Σώμα κλπ το οποίο αποκαλύπτει ότι λαμβάνονται από τώρα δρακόντεια μέτρα για την προστασία των επισήμων κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Δεν ξέρουμε τι να πρωτοθαυμάσουμε. Την ηρωϊκή προνοητικότητα των ένστολων επισήμων που θέλοντας και μη θα παρευρεθούν και προετοιμάζονται από τώρα για να γευθούν στωικά τα …γιαούρτια που θα απευθύνονται σε άλλους; Ή την ασχετοσύνη περί την χώρα αυτήν και τους κατοίκους τους των κατοικοεδρευόντων στο Μαξίμου;

Σκέφτεται άραγε κανείς πως θα αντιδράσει ο κόσμος τώρα που πέρασε η ανάπαυλα των Χριστουγέννων και ο κόσμος επιστρέψει στην πραγματικότητα της εφορίας; Σκεφτείτε μόνο ότι οι αποδοχές Ιανουαρίου των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι δραματικά μειωμένες, λόγω εφαρμογής του νέου μισθολογίου και των αναδρομικών κρατήσεων. Οι περικοπές θα κυμαίνονται από 206 μέχρι 937 ευρώ ανάλογα με το υπουργείο και τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Θα πούμε μόνο αυτό για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι βράζει στην κοινωνία:

Η σπίθα που θα βάλει φωτιά στον κάμπο θα είναι θέμα δευτερολέπτων και απίστευτης «τυχαιότητος». Αλλά αυτήν την φορά, δεν θα είναι μόνο ο ΓΑΠ, η Τρόϊκα και το Μνημόνιο. Τα γνωστά χαλκεία ετοιμάζονται από τώρα για να είναι και “η παλινόρθωση της αμετανόητης Δεξιάς“.