Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Θύελλα στα media


Μαίνεται η θύελλα στα media κρατικά και ιδιωτικά. Η αντιπαράθεση και το πολιτικό παιχνίδι μεταξύ κυβέρνησης και ΕΡΤ συνεχίζεται. Ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Βενιζέλος απέσυρε την τροπολογία που εξαιρούσε τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ και μόνον αυτούς από το ενιαίο μισθολόγιο, προκαλώντας νέο κύκλο εσωτερικών συζητήσεων μεταξύ των σχημάτων που εκπροσωπούν τους συντάκτες σε ΕΡΤ και ΑΠΕ και την ΠΟΣΠΕΤ που έχει το σύνολο των εργαζομένων στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Το δικαστήριο ταυτόχρονα έκρινε παράνομες τις 24ωρες κυλιόμενες στην ΕΡΤ, που έληγαν σήμερα και η ΕΣΗΕΑ με τη σειρά της κήρυξες νέες ως και το πρωί της Δευτέρας, δείχνοντας αποφασισμένη να συνεχίσει τη μάχη στο δημόσιο τομέα.

Στο Σκάι, χθες, οπότε και έληγε η προθεσμία για την υπογραφή των νέων ατομικών συμβάσεων, η ΕΣΗΕΑ προχώρησε σε 24ωρη απεργία ως σήμερα το μεσημέρι στις 12.00. Ο όμιλος Σκάι προσέφυγε με τη σειρά στα δικαστήρια και η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 12.00 το μεσημέρι, ενώ ταυτόχρονα μετέδωσε ζωντανό ενημερωτικό πρόγραμμα σε ραδιόφωνο και τηλεόραση.
Στο “Κέρδος” η ΕΣΗΕΑ κήρυξε ως απόψε το απόγευμα στις 6.00, επίσης 24ωρη απεργία με κύριο αίτημα να μην υπογραφούν ατομικές συμβάσεις. Την ίδια ώρα στάση αναμονής τηρούν τα άλλα συγκροτήματα που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν και εκείνα με τη σειρά τους σε ατομικές συμβάσεις, ενώ στο περιθώριο των συγκρούσεων, οι συζητήσεις μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ είναι σε ισχύ, με την ένωση ιδιοκτητών να επιμένει σε μείωση κατά 20% στις αποδοχές των εργαζομένων.