Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: 1) κ. Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ
2) κ. Αντιπεριφερειάρχη Νομού Δράμας
3) κ.κ. Βουλευτές Νομού Δράμας
Αξιότιμοι,
Έχω την υποχρέωση να σας μεταφέρω την κραυγή αγωνίας, αλλά ταυτοχρόνως και την έκκληση για βοήθεια των λησμονηθέντων και περιθωριοποιημένων πλέον συμπατριωτών μας που απολύθηκαν από την Αθηναϊκή Χαρτοποιία προ επταετίας περίπου. Αξιότιμοι,
Αποφεύγω ν’ αναφερθώ στο χρονικό και τον ‘’Γολγοθά’’ των συγκεκριμένων συμπολιτών μας, δηλαδή το πώς οδηγήθηκαν στη σημερινή απελπιστική κατάσταση. Όλοι γνωρίζετε την δεινή τους θέση, καθότι κατεπανάληψη έχετε οχληθεί, πλην, όμως αποφεύγετε ν’ αναλάβετε τις ευθύνες σας και να αναζητήσετε λύση.

Αξιότιμοι,
Το πρόβλημα είναι πολιτικό και επομένως απαιτεί πολιτική βούληση για να λυθεί. Ως διαπιστώνετε, οι πρόσκαιρες ‘’λύσεις’’ που δόθηκαν απλά διαιώνισαν το πρόβλημα και δυσχέραιναν μια οριστική λύση, ως αυτή δόθηκε για τους εργαζόμενους στις εταιρείες ΣΕΒΑΘ, ΣΕΠΕΚ, ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ Πρέβεζας, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΪΚΗ κ.α.

Άρα την ευθύνη επωμίζεται το πολιτικό προσωπικό του τόπου μας και στο σημερινό μεταφέρεται η ευθύνη για συλλογική προσπάθεια και εύρεση της λύσης. Άλλωστε ο σημερινός Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλίας Πλασκοβίτης τον Οκτώβριο 2010 είχε διαβεβαιώσει ότι στο αναφερόμενο πρόβλημα θα δοθεί λύση το Νοέμβριο 2010, ώστε:
-να συνταξιοδοτηθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των ανέργων αυτών και παράλληλα,
-να δοθεί η δυνατότητα στους νεότερους να συνεχίσουν ν’ απασχολούνται μέσω προγράμματος με βασική πάντα προϋπόθεση την κάλυψη των ασφαλιστικών τους εισφορών.

Αξιότιμοι,
Δυστυχώς όλα αυτά λησμονήθηκαν, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας να βιώνουν την σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας, καθόσον στο πρόγραμμα που ήταν ενταγμένοι έληξε 18 Σεπτεμβρίου 2011. Βεβαίως το πρόγραμμα αυτό, εάν υπήρχε από μέρους σας ενδιαφέρον, μπορούσε να συνεχισθεί, καθόσον για συγκεκριμένη αιτία υπήρξε υπόλοιπο 1.750.000Ε από την υλοποίηση του προγράμματος, γεγονός που δεν επιβάρυνε το κράτος (Βεβαίως το ερώτημα που πλανάται είναι το πού πήγε το υπόλοιπο του προγράμματος, πλην, όμως αυτό ανάγεται στη σφαίρα της Δικαιοσύνης).

Αξιότιμοι,
Η ουσία είναι ότι για διάφορους λόγους, ως προαναφέρθηκε, το ‘’μάρμαρο’’ το πληρώνουν οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας, οι οποίοι επιζητούν και απαιτούν λύση που μπορείτε μόνο σεις να δώσετε με ουσιαστική συλλογική παρέμβαση και νομοθετική πρωτοβουλία για οριστική λύση.

Με εκτίμηση
Κυριαζίδης Δημήτρης

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτές τις λύσεις πληρώνουμε τώρα με ΔΝΤ και τρόικα για να μπορούν οι βολευτές(δεν είναι ορθογραφικό σωστό είναι) να τρώνε το παντεσπάνι τους