Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Εγκρίθηκε η ανακαίνιση του παλαιού Δημαρχείου Δράμας για την μετατροπή του σε Πολιτιστικ​ό – Πνευματικό Κέντρο Προϋπολογι​σμού 1,8 εκ ευρώ


Με ικανοποίηση ο Δήμος Δράμας ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε το έργο με τίτλο «Ανακαίνιση παλαιού Δημαρχείου Δράμας και μετατροπή σε Πολιτιστικό –Πνευματικό Κέντρο» με το ποσό του 1,8 εκ. ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία Θράκη» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της 70ης πρόσκλησης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.
Η ένταξη του έργου θεμελιώνει ένα σημαντικό έργο υποδομής στον χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης και ταυτόχρονα αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος της πόλης, το παλαιό κτίριο του Δημαρχείου στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης μας. Ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης, απεύθυνε δημόσια τις ευχαριστίες του στα στελέχη του Δήμου Δράμας, για την άψογη συνεργασία που προηγήθηκε κατά τον σχεδιασμό και την προετοιμασία της πρότασης, προκειμένου να επιτευχθεί η ένταξη του έργου και υπογράμμισε «η επίτευξη του στόχου για την χρηματοδοτική ένταξη του έργου είναι γεγονός. Με όπλο μας την γνώση και την άψογη συνεργασία του στελεχιακού δυναμικού του Δήμου επιτυγχάνουμε εντάξεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προς όφελος της Δράμας. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Η δουλειά που προηγήθηκε είχε και θα έχει τα αποτελέσματα που θέλουμε όλοι προς όφελος της πόλης. Έχουμε χρέος να δημιουργήσουμε σύγχρονες υποδομές, χωρίς να επιβαρύνουμε οικονομικά τους δημότες. Τα οφέλη που θα προκύψουν θα είναι πολλαπλά τόσο από την δημιουργία των αναγκαίων υποδομών από τις οποίες θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας όσο και στην κατεύθυνση της αποδέσμευσης κονδυλίων από τον προϋπολογισμό για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής για εξυπηρέτηση και στήριξη αναξιοπαθούντων συνδημοτών μας ».