Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Αηδόνης στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας...

 Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδιος για θέματα Διατροφής και Άθλησης, κος Χρήστος Αηδόνης, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη το πρωί της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου 2011, στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Ο κ. Αηδόνης αρχικά συναντήθηκε με τον Διοικητή του νοσοκομείου κ. Χρυσομάλλη, τον Υποδιοικητή κ. Γεμενετζή, στελέχη της διοίκησης του νοσοκομείου και τους Γενικούς Διευθυντές των ιατρικών, νοσηλευτικών και διοικητικών τμημάτων και εκπροσώπους των συλλογικών οργάνων του Νοσοκομείου, όπου συζητήθηκαν τα θέματα λειτουργίας και επέκτασης του νοσοκομείου.
Αργότερα συναντήθηκε με το σύνολο του ιατρικού προσωπικού και τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων, και στην συνέχεια συναντήθηκε με τους Διευθυντές των κλινικών και ενημερώθηκε αναλυτικά για τα θέματα που αφορούν την κάθε κλινική. Συγκεκριμένα κατά την συνάντησή του με τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, τέθηκε το χρονοδιάγραμμα ενεργειών που θα εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία της κλινικής.




Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε ο Υφυπουργός δήλωσε

«Η συνάντηση αυτή με χαροποιεί ιδιαίτερα. Βρίσκομαι εδώ σήμερα, μαζί με όλους τους φορείς των μονάδων υγείας και δηλώνω ότι το Νοσοκομείο της Δράμας αναβαθμίζεται σε κεντρική και αξιόπιστη μονάδα υγείας του Νομού, αγνοώντας την φημολογία σκοπιμότητας που κορυφώνεται το τελευταίο διάστημα, και θέλει την υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας σε Κέντρο Υγείας. Βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο και συνεργασία με την διοίκηση, προγραμματίζουμε και συντονισμένα επιλύουμε με ορίζοντα εξαμήνου, χρόνια προβλήματα, στοχεύοντας στην αναβάθμιση και διεύρυνση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου μας.



Με ευκαιρία της παρουσίας μου εδώ θα ήθελα να σας ανακοινώσω το πρόγραμμα δράσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο πλαίσιο της διεύρυνσης των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας εντάσσεται και το σχέδιο υλοποίησης της δημιουργίας πτέρυγας Ψυχιατρικής Κλινικής Υγείας στο Νοσοκομείο μας, ένα έργο που θα υλοποιηθεί με την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Επιπλέον επιταχύνουμε τη διαδικασία προμήθειας κινητής μονάδας ψυχικής υγείας, την αγορά 6 ασθενοφόρων και την προμήθεια σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού και αξονικού τομογράφου.»



Ο κ. Αηδόνης αναφέρθηκε διεξοδικά στις προσλήψεις Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού που έγιναν τους τελευταίους μήνες στο Νοσοκομείο Δράμας καθώς για στις λύσεις που δόθηκαν στα χρόνια προβλήματα του Φαρμακείου και της ΜΕΘ, και του ΕΚΑΒ, και σημείωσε ότι η πλήρης επάνδρωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθεί το Νοσοκομείο και να επιτελέσει την αποκλειστική του αποστολή αποτελεί άμεση προτεραιότητα της πολιτικής μας για την υγεία.



Η Υγεία τόνισε ο κ. Αηδόνης αποτελεί για μας το ύψιστο κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο καταλαμβάνει προτεραιότητα στις πολιτικές μας επιλογές.



Μετά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, ο Υφυπουργός επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Δοξάτου όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση του Αγροτικού Ιατρείου Δήμου Δοξάτου.



Από το γραφείο Τύπου

Υφυπουργού Χρήστου Αηδόνη