Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

«Με το δεξί» έκανε ποδαρικό στον Δήμο Κ.Νευροκοπίου ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης...

Εξαιρετικά χρήσιμη, παραγωγική και ωφέλιμη για τον Δήμο Κ.Νευροκοπίου αποδείχθηκε η πρώτη επίσκεψη στο Νευροκόπι του νέου Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ κ. Άρη Γιαννακίδη την προηγούμενη Παρασκευή. Ο Γενικός Γραμματέας επέλεξε την ίδια την έδρα του ακριτικού Δήμου για να έχει μια πρώτη γνωριμία με την «ζώσα» πραγματικότητα της περιφέρειας Νευροκοπίου και να λάβει μια πρωτόλεια ενημέρωση για τις προτεραιότητες που θέτει ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μελέτης Μαυρίδης.

Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Ξανθόπουλο, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κ. Μιχαηλίδη, περιφερειακούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, ο κ. Γιαννακίδης είχε την δυνατότητα να συμμετάσχει σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νευροκοπίου, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων του τόπου.


Ο Δήμαρχος Νευροκοπίου κ. Μελέτης Μαυρίδης εξέθεσε στον ανώτατο – αιρετό, πλέον - άρχοντα της Περιφέρειάς μας τα κυριότερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος του και τις αντίστοιχες για την επίλυσή τους επιδιώξεις που διατηρεί στο ξεκίνημά της η νέα Δημοτική Αρχή, σε σχέση πάντα με τον ενεργό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει για αυτά η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. στο εγγύς μέλλον. Ζήτησε, δε, ευθέως από τους κ.κ. Γιαννακίδη, Ξανθόπουλο και Μιχαηλίδη καθώς και από τους συντοπίτες περιφερειακούς συμβούλους κ.κ. Ζημπίδη & Παπαδόπουλο την αμέριστη προσωπική συμπαράστασή τους και δια μέσου αυτών και την υποστήριξη των υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., ώστε να μπορέσει ο Δήμος Νευροκοπίου να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο του, ικανοποιώντας εν μέσω μεγάλης οικονομικής κρίσης τις δίκαιες απαιτήσεις και προσδοκίες των δημοτών του για ένα αξιοπρεπές επίπεδο καθημερινής διαβίωσης και ταυτόχρονα για μια σταθερή και βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία στο μέλλον.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου από τον κ. Μαυρίδη συγκαταλέγονται η ανάγκη να βελτιωθεί η εθνική οδός από την Προσοτσάνη έως και την είσοδο της πόλης του Νευροκοπίου, το αίτημα για περαιτέρω ανάπτυξη των δυνατοτήτων του Τελωνείου Εξοχής και ως εμπορικής - και όχι μόνον επιβατικής – συνοριακής διόδου, καθώς και η ανάγκη να αποζημιωθούν πατατοκαλλιέργειες έκτασης 1000 περίπου στρεμμάτων οι οποίες υπέστησαν πρόσφατα ζημίες από παρατεταμένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις. Επίσης, προτάθηκαν μεταξύ άλλων στον κ. Γιαννακίδη από τον Δήμαρχο (προφορικά και γραπτά) για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ η περαιτέρω αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού και η επίλυση των προβλημάτων χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει αυτό, οι κατασκευές βιολογικών καθαρισμών σε Βώλακα, Περιθώρι και (ανακατασκευή) Κ.Νευροκόπι, η εκτέλεση του δεύτερου μέρους της μελέτης για την ανάπλαση του χειμάρρου που διασχίζει την πόλη του Νευροκοπίου, ο καθαρισμός του Νέστου ποταμού από τα βουλγαρικά απορρίμματα και η κατασκευή γέφυρας στον χείμαρρο του Νευροκοπίου για την σύνδεση του βορειοανατολικού περιφερειακού με την εθνική οδό προς Εξοχή. Ο κ. Μαυρίδης δεν παρέλειψε να αιτηθεί και την κατασκευή των απαραίτητων έργων για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης που αντιμετωπίζουν ορισμένες Τοπικές Κοινότητες καθώς και την κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου στο Φράγμα Καρβουνορέματος της Κ.Βροντούς.

Ο κ. Γιαννακίδης, επιδεικνύοντας εξαιρετικό ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων του ακριτικού Δήμου, τόσο στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχε πρωτύτερα και μετέπειτα με τον κ. Μαυρίδη όσο και δημοσίως στη διάρκεια της σύσκεψης, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Νευροκοπίου ότι η Περιφέρεια θα σταθεί στο πλευρό του αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε ώριμο και εμπεριστατωμένο αίτημα που θα τεθεί από την πλευρά του Δήμου, καθώς προσωπική κεντρική επιδίωξή του είναι να δώσει προτεραιότητα στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές της Περιφέρειας, υποστηρίζοντάς τες με χρηματοδοτήσεις και έργα που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα έχουν συνάμα και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Εξήγγειλε, δε, επισήμως, την δέσμευσή του για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ τριών σημαντικότατων για το Νευροκόπι, παρεμβάσεων: την κατασκευή νέου Δημοτικού Σχολείου στο Κ.Νευροκόπι (όχι όμως από τον ΟΣΚ όπως επεδίωκε ατελέσφορα η προηγούμενη Δημοτική Αρχή αλλά άμεσα από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας), την κατασκευή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο Νευροκόπι και την κατασκευή γέφυρας στον βορειοανατολικό περιφερειακό του Νευροκοπίου για την παράκαμψη της πόλης και την διευκόλυνση των ταξιδιωτών από και προς το Τελωνείο Εξοχής.

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. στον Δήμο Κ.Νευροκοπίου έκλεισε με την προσφορά εκ μέρους του Δημάρχου συμβολικών δώρων στον επίσημο φιλοξενούμενό του καθώς και στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ι.Ξανθόπουλο, με επιτόπιες επισκέψεις σε συγκεκριμένα σημεία του λεκανοπεδίου τα οποία χρήζουν αναπτυξιακών παρεμβάσεων, αλλά και με τις καλύτερες εντυπώσεις εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων στην σύσκεψη τοπικών παραγόντων για το πρόσωπο του κ. Γιαννακίδη - ανθρώπου με ευδιάκριτες ηγετικές ικανότητες, ικανού να αφουγκράζεται και να ιεραρχεί με εντυπωσιακή αμεσότητα τις τοπικές ανάγκες και με ξεκάθαρο προσανατολισμό σε ότι αφορά τις επιδιώξεις του.