Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τη σαλιγκαροτροφία διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας με θέμα «Οργάνωση και διαχείριση μιας μονάδας εκτροφής σαλιγκαριών».Το πρόγραμμα θα διαρκέσει τέσσερες ημέρες. Θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011. Τα μαθήματα θα διεξάγονται από τις 08.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ., ενώ θα διοργανωθεί και εκπαιδευτική επίσκεψη σε μονάδα ανοικτής και κλειστής εκτροφής σαλιγκαριών.Στο τέλος της εκπαίδευσης θα γίνει γραπτή εξέταση, θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες «Βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος κατάρτισης» και το βιβλίο «Μαθήματα Σαλιγκαροτροφίας», του γεωπόνου Αβραάμ Νικολαΐδη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να απευθυνθούν και να δηλώσουν συμμετοχή στο Κέντρο «Δήμητρα» Δράμας, στο τηλέφωνο 25210-58175. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι καταρτιζόμενοι δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά.Το σεμινάριο αυτό είναι το δεύτερο που υλοποιεί ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» στη Δράμα πάνω στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, μετά την επιτυχή διεξαγωγή ενός παρόμοιου που υλοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010, ανταποκρινόμενοι σήμερα στην ανάγκη που διαπιστώνεται για την κατάρτιση και άλλων εκτροφέων.Για τις δυνατότητες μιας νέας καλλιέργειας του Ιπποφαούς, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» στη Δράμα.
Η ημερίδα με θέμα «Ιπποφαές. Μια νέα προσοδοφόρος καλλιέργεια;» θα διεξαχθεί την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στις 10.00 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).Η καλλιέργεια του Ιπποφαούς μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του αγροτικού εισοδήματος, καθώς είναι μια νέα εναλλακτική καλλιέργεια στην χώρα μας και αρκετές φαρμακοβιομηχανίες ενδιαφέρονται για το προϊόν αυτό, που συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία των «υπερτροφών» [super foods].

Ομιλητής στην ημερίδα θα είναι ο κ. Σοφοκλής Παπουής, γεωπόνος.Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας στο τηλέφωνο 25210-58175.