Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ»

ΚΩΣΤΑΣ ΣΟΥΤΟΣ
Σε τοπική εφημερίδα της Παρασκευής 27 Αυγούστου ,δημοσιεύθηκε άρθρο του κ. Π. Χατζηγεωργίου, μέλους της Προσωρινής Πολιτικής Επιτροπής Δράμας της Δημοκρατικής Αριστεράς , με τίτλο «Κίνηση – ΜΑΤ για αλλαγή στο Δήμο Δράμας ».
Θα ήθελα να δώσω μια σύντομη απάντηση σε ότι αφορά έμενα προσωπικά και την παράταξή μας «ΜΑΖΙ ΤΗ ΔΡΑΜΑ» .
Αναφέρει λοιπόν ο κ. Χατζηγεωργίου ότι «…αποτελεί σαφές διακύβευμα για την παράταξη «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ» η μη εκλογή του Κυριάκου Χαρακίδη ως Δημάρχου».
Εκτίμηση τελείως λαθεμένη.
Καταρχήν είναι αστείο να κατεβαίνεις στις εκλογές με αρνητικές επιδιώξεις …την μη εκλογή κάποιου .

Η εκτίμηση θα ήταν σωστή αν έλεγε «..την μη εκλογή των Χαρακίδη , Ευμοιρίδη , Μαργαρίτη ..» .
Είναι οι τρείς που κάνουν κουμάντο στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια (Δήμος , Νομαρχία , Επιμελητήριο ) , με τα γνωστά αποτελέσματα …μιζέρια , υπανάπτυξη , ανεργία ..
Είναι οι τρείς που εκπροσωπούν ένα δημαρχοκεντρικό , συγκεντρωτικό και αλαζονικό μοντέλο άσκησης εξουσίας .
Για τους κκ Ευμοιρίδη και Μαργαρίτη δεν χρειάζονται επιχειρήματα. Το νοιώθουμε στο πετσί μας επί πολλά χρόνια , όλοι οι Δραμινοί πολίτες .
Όσο για τον κ. Χαρακίδη … το έχει δηλώσει επανειλημμένα στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις . Λέει ότι «...θα διοικήσει τον Δήμο όπως το επιμελητήριο και τις επιχειρήσεις του » .
Μα η διοίκηση ενός Δήμου , πέρα από μια ορθολογική οικονομική διαχείριση και πέρα από μια αναπτυξιακή προοπτική – που ασφαλώς απαιτούνται - είναι και βαθειά πολιτική και κοινωνική υπόθεση. Όπως πρέπει να είναι και βαθειά συλλογική , συμμετοχική και αποκεντρωμένη .Ο δήμος δεν είναι επιχείρηση . Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η ψυχή και ο σκοπός της δημοκρατίας και η πολιτική λειτουργία των τοπικών κοινωνιών . Πέρα και πάνω από κομματικούς εναγκαλισμούς και υποδείξεις , πέρα και πάνω από εξυπηρετήσεις , μικροσυμφέροντα ( ή μεγαλοσυμφέροντα ) και οικονομοτεχνικούς συλλογισμούς .
Γι αυτό και η παράταξή μας «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ » κάλεσε για συστράτευση όλους τους Δραμινούς πολίτες πέρα από χρώματα .
Γι αυτό έγινε τόσο πλατειά αποδεκτή , λες και η κοινωνία την περίμενε , λες και βρήκε τη λύση στο αδιέξοδό της .
Γι αυτό στελεχώνεται με ανθρώπους όλων των παρατάξεων , που δήλωσαν συμμετοχή και διάθεση για δουλειά , αφήνοντας το κομματικό σακάκι στο σπίτι τους .
Ήρθε η ώρα να αλλάξει το τοπίο στη Δράμα .
Γι αυτό καλούμε όλες τις παρατάξεις και όλες τις οργανώσεις της πόλης μας σε ισότιμο προγραμματικό διάλογο χωρίς ηγεμονισμούς και προϋποθέσεις ( και ασφαλώς και την Δημοκρατική Αριστερά και τον κ Χατζηγεωργίου που ήταν η αφορμή αυτής της απάντησης ).
Για να βρούμε αυτά που μας ενώνουν … και είναι πολλά .
Ήρθε η ώρα της ευθύνης για όλους μας .

Για την παράταξη « ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ »

ΚΩΣΤΑΣ ΣΟΥΤΟΣ