Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ

Δεν υπήρξε ποτέ μετά τον πόλεμο κυβέρνηση που να κάνει τέτοια ληστρική επιδρομή εναντίον των εισοδημάτων των πολιτών.Βρέθηκε όμως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του κ.Παπανδρέου
Στις περασμένες εθνικές εκλογές οι πολίτες δεν ψήφισαν μια κυβέρνηση που τους υποσχέθηκε μείωση του βιοτικού τους επιπέδου.Ψήφισαν μια κυβέρνηση που τους είπε πως θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των και πως μη στενοχωριέστε,<<λεφτά υπάρχουν>.Αντί γιαυτό εδώ και 11 μήνες τι βλέπουν;


· Έχασαν το δώρο του ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΏΡΟ Χριστουγέννων ,ακόμη και το επίδομα αδείας

· Μειώθηκαν τα επιδόματα κατά 20ο/ο

· Μειώθηκαν οι συντάξεις τους

· Λουκέτα καθημερινά σε καταστήματα και επιχειρήσεις

· Ακρίβεια και ανεργία

· Ο πληθωρισμός έφθασε στο 5,4%, σε επίπεδα δηλαδή πριν από το 1997, προ της ένταξής μας στην Ευρωζώνη (μέσος όρος στην Ε.Ε. 1,4%) . Να υπενθυμίσουμε ότι τον Οκτώβριο του 2009 ο πληθωρισμός ήταν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 ετών (0,5%). Ο δείκτης του πληθωρισμού αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω από τη νέα αύξηση του ΦΠΑ, και θα εμφανιστεί στις μετρήσεις του Σεπτεμβρίου.

· Οι αυξήσεις τιμών σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολλαπλάσιες, όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτή . Για παράδειγμα για τον Ιούνιο η αύξηση στα καύσιμα 41,5% (μ.ο. Ε.Ε. 11,6%), στην ένδυση έφθασε το 2,5% (μ.ο. Ε.Ε. 0,3%). Ανάλογη είναι η κατάσταση και στους τομείς της διατροφής, των ξενοδοχείων, του εμπορίου καπνού κ.λπ.

Η έκρηξη της ακρίβειας προκλήθηκε από τα φοροεισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που απειλούν να καταρρίψουν κάθε ιστορικό ρεκόρ οδηγώντας στην εξόντωση τα ελληνικά νοικοκυριά.

· Η Eurostat προβλέπει αύξηση της ανεργίας στο 12,1 % το 2010 έναντι 9,6% το 2009.

· Μόνο στην Αθήνα στο α΄ εξάμηνο του 2010 έβαλαν λουκέτο 1448 βιοτεχνίες, ενώ έχουν χαθεί άνω των 25.000 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα εκτοξεύθηκε στο 12% τον Μάιο έναντι 8,5% τον αντίστοιχο μήνα του 2009, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση που έχει καταγραφεί από τότε που άρχισαν να κρατούνται τα σχετικά αρχεία. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί μετά το τέλος της θερινής περιόδου και τη λήξη της τουριστικής περιόδου.

Τα ποσοστά μείωσης του ΑΕΠ τοποθετούν την Ελλάδα στην 6η χειρότερη θέση μεταξύ των 50 μεγαλύτερων κρατών.

Ο πληθωρισμός της (5,4%) είναι ο 8ος μεγαλύτερος στον κόσμο.

Οι τιμές των ασφαλίστρων ( CDS ) της Ελλάδας είναι οι δεύτερες υψηλότερες στον κόσμο, μετά από αυτές της Βενεζουέλας.

Η χώρα έχει το 2ο υψηλότερο κόστος δανεισμού στον κόσμο, πίσω μόνο από το Πακιστάν.

Φυσικά για όλα αυτά εισπράττουν το εύγε της τρόικας.Δεν υπολογίζουν όμως την αγανάκτηση του Ελληνικού λαού.

Δεν υπήρξε ποτέ μετά τον πόλεμο κυβέρνηση που να κάνει τέτοια ληστρική επιδρομή εναντίον των εισοδημάτων των πολιτών.Βρέθηκε όμως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του κ.Παπανδρέου.

Μαργαριτης Τζίμας