Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ......!


Πρόσφατα ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Δράμας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μετονομάσεις τις αίθουσες, που φέρουν τα ονόματα του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κων/νου Καραμανλή και του πρώην Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.
Η κίνηση του αυτή προκαλεί έκπληξη και απορία. Σε μια εποχή κατά την οποία η οικονομική και κοινωνική πίεση διογκώνονται ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επιλέγει να ασχοληθεί με ένα τέτοιο ζήτημα. Οι προτεραιότητες και οι στοχεύσεις του θα έπρεπε να είναι άλλες.
Πριν λάβει την όποια απόφαση θα έπρεπε να θυμηθεί την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου τις 13ης Μαίου 1998 επί θητείας Σωκράτη Δημητριάδη. Το απόσπασμα από τα πρακτικά έχει ως εξής:

«Πριν τη λήξη της συνεδρίασης ο Νομάρχης ανέγνωσε μια επιστολή του Νομαρχιακού Συμβούλου κ. Δαιλάκη που περιείχε πρόταση ονομασίας της αίθουσας του Αμφιθεάτρου με το όνομα του Κων/νου Καραμανλή για να τιμήσουν την προσφορά του στο Έθνος. Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή.»
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, τότε Νομαρχιακός Σύμβουλος, συμμετείχε στην εν λόγω συνεδρίαση και από τα πρακτικά δεν προκύπτει καμία αντίθεση ή διαφοροποίησή του στο θέμα.
Ο φόρος τιμής σε πρόσωπα που σημάδεψαν και καθόρισαν την ιστορία της Χώρας δεν μπορεί να αποτελεί «παιχνίδι» για τα εκάστοτε αιρετά πρόσωπα. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, ενοχλήθηκε από τον αριθμό των φωτογραφιών του Κων/νου Καραμανλή και την έκταση του χώρου (κατά δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό).
Σκοπός της Αυτοδιοίκησης είναι η καλύτερη δυνατή, προς όφελος των πολιτών, εφαρμογή του Ν. 3852/2010 και όχι η διακόσμηση εσωτερικών χώρων... Από το Γραφείο Τύπου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Δράμας

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο κ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΣ, ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΦΥΓΟΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ. ΑΡΝΕΙΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΤΑΝ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΑΝΕΛ ΕΙΠΕ ΠΩΣ "ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ Η ΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ Η ΧΩΡΑ" ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΩΣ ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΤΟΥ.