Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Αρμαγεδδώνα στην Ευρώπη και χρεοκοπία στην Ελλάδα ετοιμάζει η Ουάσινγκτον!


Μαύρα και άραχνα τα νέα που έρχονται από πέρα απ’ τον Ατλαντικό μεριά...
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές, τα «σπίτια» (αγορές) έχουν αποφασίσει να κάνουν κόλαση την Ευρώπη στο επόμενο δίμηνο!

Μιλούν, χαρακτηριστικά, για έναν Αρμαγεδδώνα που θα εξαπολύσουν αν δεν προχωρήσει η ΕΕ στην έκδοση των ευρωομολόγων και από το πώς θα κάνει τη χρηματοδότηση των κρατών-μελών που βρίσκονται στο κόκκινο.

Και μέχρις εδώ, θα πουν κάποιοι Έλληνες, και τι μας νοιάζει εμάς; Μας νοιάζει διότι ο σχεδιασμός προβλέπει ότι αν δεν γονατίσουν την Ευρώπη, τότε θα χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα για να χτυπήσουν την Ευρώπη, οδηγώντας μας ακόμη και στη χρεοκοπία.

Πολιτικός ο στόχος τους είναι, να γίνει η Ευρώπη ουρά της Αμερικής, όμως τα «σπίτια» ενδιαφέρονται να κερδοσκοπήσουν. Και ήδη μιλούν για επιτόκια 8,5%!

Έλεγαν, μάλιστα, ότι θα δανείσουν την Ιταλία με 8,5%, και αν θα το αντέξει η Ευρώπη ή θα αναγκασθεί η Ιταλία να μπει κι αυτή στον Μηχανισμό Στήριξης;

Τα όπλα κατά της Ευρώπης είναι η αγορά ομολόγων και το συνάλλαγμα.

Πρόκειται, όπως τονίζουν οι πηγές μας, για πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις και στόχους και θα ασκηθούν σφοδρές πιέσεις.

Αυτές είναι οι απρόβλεπτες εξελίξεις, που κανένας δεν μπορεί να υπολογίσει τις επιπτώσεις τους στην υλοποίηση του PSI και τη χορήγηση των 110 δισ. που προβλέπει η δανειακή σύμβαση.

Δεν βγαίνει...

Άσχημα είναι τα νέα και από το ΔΝΤ. Υπάρχει πλέον εκεί η βεβαιότητα ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, δεν βγαίνει, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του Ταμείου. Αλλά και τα μέτρα που φέρνει η «τρόικα» θα «μαυρίσουν» όχι μόνο το 2012 και το 2013 αλλά μέχρι και το 2015 (!), όπως τονίζει κορυφαίος υπουργός οικονομικού υπουργείου επί Ανδρέα Παπανδρέου.

Και επισημαίνει ότι αυτό που λείπει είναι η τόλμη για μια ισχυρή διαπραγμάτευση, που έχει μεν ρίσκο, αλλά δεν έχεις άλλη επιλογή, εκτός κι αν υποκύψεις.