Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΗ: Με κοινωνικά κριτήρια θα κατεβαίνουν οι διακόπτες


Με κοινωνικά κριτήρια θα προχωρήσει η Δ.Ε.Η. σε διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς με το τέλος ακινήτων, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, Αρθούρος Ζερβός. Διευκρίνισε ακόμη ότι οι διακοπές ρεύματος θα ξεκινήσουν από τις περιοχές όπου η τιμή ζώνης των ακινήτων υπερβαίνει τα 2.500 ευρώ το τετραγωνικό.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο ενεργειακού συνεδρίου, ο κ. Ζερβός διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να κοπεί το ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες, ενώ επανέλαβε ότι οι καταναλωτές με δυσκολία πληρώνουν το τέλος ακινήτων, αν και -όπως είπε- το ποσοστό των ανεξόφλητων λογαριασμών παραμένει στα επίπεδα των προηγούμενων μηνών.

Κατά την ομιλία του στο συνέδριο, ο κ. Ζερβός προειδοποίησε για κίνδυνο κατάρρευσης της λιανικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, εάν δεν θεσπιστεί μηχανισμός σύνδεσης των τιμών χονδρικής της ενέργειας με τα τιμολόγια λιανικής.

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα να μην ισχύουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη λιανική αγορά αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης. Οι δύο εταιρείες χρωστούν 67 εκατ. ευρώ στη Δ.Ε.Η. και, σε περίπτωση κατάρρευσης, οι πελάτες τους επιστρέφουν στη Δ.Ε.Η., κάτι που, όπως είπε ο πρόεδρος της επιχείρησης, αν συμβεί θα σημάνει ότι η Δ.Ε.Η. θα ξαναγίνει μονοπώλιο επί ζημία.