Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο χαράτσι στο υποκατάστημα της Δ.Ε.Η. στη Δράμα


Σήμερα 30-01-2012 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στο χαράτσι, στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ στη Δράμα, από τη ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΡΑΜΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΑΜΑΣ.

«Σταθήκαμε στην είσοδο, μοιράζοντας φυλλάδια και ενημερώνοντας τον κόσμο πως μπορεί να αντισταθεί και να μην πληρώσει αυτό το άδικο και παράνομο μετρό. Στη συνέχεια το σύνολο των παρευρισκομένων κατευθυνθήκαμε προς τη διεύθυνση όπου είχαμε συνομιλία με τον διευθυντή. Η πρόταση μας ήταν και είναι η ΔΕΗ να αρχίσει να δέχεται την πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος ΧΩΡΙΣ το χαράτσι. Παρόμοιες κινήσεις έχουν γίνει στα κατά τόπους καταστήματα στην Κηφισιά, στο Κερατσίνι και Κάτω Τούμπα.


Ο διευθυντής μας εξήγησε ότι, έπειτα από συνομιλία με ανωτέρους του, δεν έχει δοθεί τέτοια εντολή και οι κινήσεις αυτές ήταν καθαρά θέμα πρωτοβουλίας του εκάστου διευθυντή. Τόνισε επανειλημμένως ότι εκτελεί εντολές και δεν μπορεί να πάρει τέτοια πρωτοβουλία. Τον πιέσαμε να ξαναπάρει τηλέφωνο τον ανώτερο του καθώς και σε μια ΔΕΗ από αυτές που προέβησαν σε ανάλογη κίνηση. Δεσμεύτηκε για το 1ο ενώ αρνήθηκε το 2ο. Ξαναπιέσαμε χωρίς αποτέλεσμα και αποφασίσαμε να κλείσουμε τα ταμεία για 2 ώρες.

Συνεχίσαμε να ενημερώνουμε τον κόσμο ώστε να πιέσουμε όλοι μαζί προς αυτή την κατεύθυνση. Η εντύπωση που προκλήθηκε ήταν παραπάνω από θετική και ο κόσμος, αν και φοβισμένος, έδειξε διάθεση να βοηθήσει και να συμμετάσχει στην κοινή προσπάθεια. Όση ώρα βρισκόμασταν εκεί συνειδητοποιήσαμε ότι οι αιτήσεις που συμπληρώνουν οι ευπαθείς ομάδες για κατάργηση του χαρατσιού καθυστερούν 2-3 μήνες αλλά οι απειλές για διακοπή του ρεύματος συνεχίζονται!

Πρόκειται για μια ακόμη «ντρίπλα» του ανάλγητου κρατικού μηχανισμού, ο οποίος ήθελε με τη συγκεκριμένη τροποποίηση και απαλλαγή να προβάλει το υποτιθέμενο κοινωνικό του πρόσωπο. Όσο για τον διευθυντή του καταστήματος ΔΕΗ Δράμας, ο όποιος ως φυσικό πρόσωπο «είναι μαζί μας» αλλά ως διοικητικό «δεν μπορεί να κάνει κάτι», η απάντηση μας ήταν ότι οι διευθυντές που ήδη έχουν κάνει αυτήν την κίνηση προφανώς ήταν σε πολύ πιο δύσκολη θέση από τον ίδιο, καθότι δεν υπήρχε ίδιο παράδειγμα μέχρι εκείνη τη στιγμή, αλλά το τόλμησαν. Επιβάλλεται να πράξουμε κάτι ανάλογο ώστε να διαδοθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και να κλιμακώσουμε την αντίστασή μας.

Θεωρούμε ότι πετύχαμε μια μικρή νίκη σήμερα, κυρίως όσον αφορά στην ανάταση της αποφασιστικότητας του κόσμου ενάντια στα μέτρα. Δεν σταματάμε να διεκδικούμε και πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε.»

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΡΑΜΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ