Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Χιλιάδες επισκέπτες στο χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού Δράμας


Ξαναλειτούργησε μετά από δύο χρόνια

Πάνω από 15.000 χιονοδρόμοι και εκδρομείς επισκέφθηκαν το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού Δράμας τις ημέρες των γιορτών, δίνοντας ζωή στο μέρος μετά από 2 χρόνια που έμεινε κλειστό ή υπολειτούργησε λόγω ελλιπούς χιονόπτωσης.

Ο διευθυντής του Φαλακρού, Περικλής Προσοτσανλής, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ήταν πρόκληση να προλάβει το Χιονοδρομικό Κέντρο να λειτουργήσει την περίοδο των γιορτών, καθώς έπρεπε να γίνουν εργασίες συντήρησης στις εγκαταστάσεις για να πάρει την πιστοποίηση, ωστόσο η επισκεψιμότητα ξεπέρασε τις προσδοκίες και επαναλειτουργεί με πολύ καλούς οιωνούς.

Πρόσθεσε, δε, ότι στην προσέλευση των επισκεπτών συνέβαλε ότι για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια χιόνισε πριν από τις γιορτές. Επιπλέον, παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η έντονη χιονόπτωση κάποιων ημερών -ιδιαίτερα στην αρχή και το τέλος της εορταστικής περιόδου- το Χιονοδρομικό Κέντρο έμεινε ανοιχτό τις περισσότερες ημέρες, με προτεραιότητα πάντοτε την ασφάλεια των εκδρομέων αλλά και του προσωπικού.

Με το χιόνι να ξεπερνά το ένα μέτρο, το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού αντιμετωπίζει με αισιοδοξία τη φετινή χειμερινή περίοδο, καθώς οι συνθήκες είναι ιδανικές για χιονοδρομία αλλά και εκδρομή στα χιόνια τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως είπε ο κ. Προσοτσανλής, με τη λήξη της χιονοδρομικής περιόδου θα γίνουν έργα διαπλάτυνσης του δρόμου προς το Φαλακρό, τεχνητής χιόνωσης και για την δημιουργία κέντρου διημέρευσης, που θα προσφέρει καφέ και φαγητό.
Το Κέντρο λειτουργεί κάθε Πέμπτη με Κυριακή και ισχύει ο κατάλογος τιμών που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα, www.falakro.gr