Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ KAVALA OIL ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Σε νέα σύλληψη επιχειρηματία για χρέη προς το Δημόσιο προχώρησαν σήμερα οι άνδρες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Πρόκειται για τον διευθύνοντα σύμβουλο πετρελαϊκής εταιρείας της «Kavala Oil», η οποία ειδικεύεται στην εξόρυξη...
υδρογονανθράκων. Τα χρέη της εταιρείας ανέρχονται σε 725 χιλιάδες ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συλληφθείς μετέχει και στη διοίκηση της ομάδας μπάσκετ της ΚΑΕ Καβάλας, που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του εθνικού πρωταθλήματος (Βasket League).
Από την πλευρά της εταιρείας εκδόθηκε ανακοίνωση όπου γίνεται λόγος «για άλλο ένα περιστατικό άκρατης γραφειοκρατίας, έλλειψης συντονισμού και μοναδικού παραλογισμού του Δημοσίου τομέα».
Συγκεκριμένα η εταιρεία για την οφειλή της υποστηρίζει πως η εκχώρηση οφειλής της Kavala Oil για ΦΠΑ της τρέχουσας οικονομικής περιόδου αξίας 725.436 ευρώ έναντι της βεβαιωμένης επιστροφής προς τη μητρική της Energean Oil & Gas Α.Ε. Ύψους 7.29 εκατ. ευρώ για τη χρήση του 2010 έχει συμφωνηθεί με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες από 29 Νοεμβρίου 2011.