Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Πρόστιμα από το ΕΣΡ...

Πρόστιμο ύψους συνολικά 30.000 ευρώ επιβλήθηκαν στο Mega Channel, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Το πρώτο πρόστιμο, ύψους 15.000 ευρώ, επιβλήθηκε για υπέρβαση νομίμου ορίου χρόνου διαφημίσεων και το δεύτερο, ισόποσο πρόστιμο, επιβλήθηκε...

στον σταθμό για προστασία ανηλίκων και αναντιστοιχία σήμανσης και περιεχομένου με σεξουαλικά μηνύματα στη μεσημβρινή τηλεοπτική σειρά «Άγρια παιδιά», που προβλήθηκε στις 24/7/11. Πρόστιμα 3.000 ευρώ επιβλήθηκαν, επίσης, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Ζιζάνιο του νομού Κεφαλληνίας, ράδιο Plus του νομού Λαρίσης και Vive νομού Λαρίσης για μη αποστολή στοιχείων, που είχαν ζητηθεί από το ΕΣΡ.


Ακόμα πρόστιμο επιβλήθηκε και στο Top Channel του νομού Κοζάνης, που εκπέμπει στο πρόγραμμα του, χωρίς να δικαιούται, ενημερωτικές εκπομπές. Δεκτές έγιναν οι αιτήσεις θεραπείας του ράδιο Palmos του νομού Χίου και του ράδιο Entasis του νομού Χανίων και τα πρόστιμα των 3.000 ευρώ μετατράπηκαν, στην κάθε περίπτωση, σε σύσταση. Κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου δεν ενέκρινε τη μεταβίβαση μετοχών του σταθμού Ρυθμός του νομού Δράμας εξαιτίας έλλειψης στοιχείων.

Στο θέμα του τηλεοπτικού σταθμού Alter ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής, Ιωάννης Λασκαρίδης, δήλωσε πως δεν έχει ξεκαθαριστεί αν υπάρχει παραβίαση ραδιοτηλεοπτικής λειτουργίας και πρόσθεσε πως «αναμένουμε την εισήγηση που θα ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για θέμα αστικών ή νομικών δικαστηρίων». Τέλος, η Ολομέλεια του ΕΣΡ εξέδωσε υπόδειξη, αναρτηρτέα στο διαδικτυακό τόπο www.esr.gr για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία εγκρίσεως της δωρεάν μετάδοσης κοινωνικών μηνυμάτων κοινωνικών φορέων από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.