Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Χρυσόστομος εναντίον Ιερώνυμου: " Είσαι άβουλος,ανίκανος και επικίνδυνος"


Την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ζητά με επιστολή του ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος (τέως Μητροπολίτης Ζακύνθου) υποστηρίζοντας ότι ο εκκλησιαστικός ηγέτης αποδείχθηκε «άβουλος, ανίκανος και επικίνδυνος πλέον», ενώ μιλά και για «νέα Τρόικα της Εκκλησίας».
Ο κ.Χρυσόστομος έστειλε την επιστολή απαντώντας σε χθεσινό άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία που έφερε τον τίτλο «Άγιος σε...εφεδρεία» και έκανε λόγο για μένος του Χρυσόστομου επειδή δεν έγινε διευθυντής του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας.

Με την σημερινή του επιστολή - παρέμβαση που δημοσιεύει το amen.gr, ο Μητροπολίτης Δωδώνης αναμένεται να προκαλέσει κλυδωνισμούς στο εσωτερικό της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ακολουθεί η επιστολή του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου

«Προς
την Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Χθες, 17 Δεκεμβρίου 2011, στην στήλη ΠΟΛΙΤΙΚΑ, με τίτλο «Άγιος σε... εφεδρεία», διάβασα σχόλιο που με .......
αφορά και απαντώ με την βεβαιότητα ότι θα δημοσιευτεί στην ίδια σελίδα και με τα ίδια γράμματα. Η βεβαιότητα εδράζεται στο ότι είμαι τακτικός αναγνώστης σας και γνωρίζω ότι στηρίζετε την Αλήθεια, μάλιστα εύχομαι να ξεπεράσετε ως οργανισμός τα οικονομικά προβλήματα που ενέσκηψαν και να μην κλείσετε.

Ο συντάκτης του σχολίου είναι στρεβλά πληροφορημένος περί της Αλήθειας. Δεν ζήτησα τίποτε από κανέναν. Ο Αρχιεπίσκοπος επέμενε να πάω στις Βρυξέλλες και αρνήθηκα. Επέμενε να πάω Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας και αρνήθηκα επίσης. Τέλος, μού πρότεινε το Διορθόδοξο Κέντρο και το ανήγγειλε μάλιστα στον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής κ. Μάριο Μπέγζο, ο οποίος, μετά την εκλογή του ως Κοσμήτορος, υπέβαλε την παραίτησή του στον Αρχιεπίσκοπο οικειοθελώς.

Όμως η νέα Τρόικα της Εκκλησίας, που γνωρίζει από την εποχή του μακαριστού Χριστοδούλου να εφαρμόζει κολοσούσειες τακτικές, αντέδρασε, διότι φοβήθηκε ότι η παρουσία μου θα μείωνε τις επιρροές τους. Πουθενά πάντως δεν προβλέπεται διδακτορικός τίτλος, ΠΟΥΘΕΝΑ!

Εάν ο συντάκτης του σχολίου επιθυμεί την Αλήθεια, ας ρωτήσει τον πληροφοριοδότη του, για ποιον ζήτησα να παραιτηθεί και για ποιους λόγους!...

Εε, λοιπόν, αυτός πρέπει να είναι ο Αρχιεπίσκοπος, επειδή αποδείχτηκε άβουλος, ανίκανος και επικίνδυνος πλέον, δεδομένου ότι άγεται και φέρεται δίχως ενεργό ρόλο στα δρώμενα της εποχής.

Για την κακή συγκυρία, την οποία διέρχεται η πατρίδα μας και μαζί της η Εκκλησία μας, χρειάζεται εκκλησιαστικός ηγέτης με αποφασιστικότητα και ήθος, χαρακτηριστικά που ΔΕΝ διαθέτει ο Ιερώνυμος ο Β΄, επειδή ακριβώς έχει κληρονομήσει και αποδεχθεί την ίδια ύποπτη και καταδικασμένη αυλή της εποχής του Χριστοδούλου.