Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Γήπεδο Γ.Σ. Δόξα. Το «γιοφύρι της Δράμας»


Το τραγούδι των φιλάθλων της Δόξας «να σε δω στην Α΄ εθνική», έγινε βουβή διαμαρτυρία ,παρά την συμμετοχή στην Super League,αλήθεια γιατί οι 10 χιλιάδες κόσμου με τον Παναιτωλικό στην Γ’ εθνική , γύρισαν την πλάτη και απέχουν; Σίγουρα η «ΙΔΕΑ της ΔΟΞΑΣ», εσώψυχα είναι υπαρκτή και άσβεστη, πέρα απ την αγωνιστική παράμετρο ,κυρίαρχη αιτία είναι ότι η ΔΟΞΑ δεν αγωνίζεται στο γήπεδο της και στην Δράμα, λόγω μη εκσυγχρονισμού του γηπέδου της.Ναι, η πόλη που χαρακτηρίστηκε ως «Μάνα» του ποδοσφαίρου ,οι υποδομές της χαρακτηρίζουν άλλες εποχές ,σίγουρα ξεπερασμένες, με κατάληξη η άνοδος της ΔΟΞΑΣ να έχει τα στοιχεία του «Δράματος» .

Γιατί παρόμοιες υποθέσεις π.χ. σε Κέρκυρα ,Κομοτηνή «λύθηκαν» σε σύντομο χρονικό διάστημα , γιατί εδώ, την αναγκαιότητα του πασιφανούς λαϊκού αιτήματος το υποδουλώνουν στις καλένδες της γραφειοκρατίας . Βέβαια, επικαιροποιημένες πολιτικές προτάσεις ακούγονται κατά καιρούς εξυπηρετώντας προσωπικές επιδιώξεις, αφού ίσως δεν αντιλήφθηκαν ότι υπό τις σημερινές οικονομικές και πολιτικές περιστάσεις ο λαϊκισμός είναι αποβλητέος . Επιτέλους λύση…

Σε λίγες ημέρες ξημερώνει το 2012 και η γηπεδική πραγματικότητα της Δράμας , θα μας πάει 75 χρόνια πριν , στον αείμνηστο Περικλή Κάβδα, απ όπου χρονολογούνται ως έτος κατασκευής οι κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Δράμας και τους φιλάθλους της ΔΟΞΑΣ να διανύουν εβδομαδιαίως 350 χιλιόμετρα για να παρευρεθούν στο Καυτατζόγλειο στάδιο Θεσσαλονίκης, όταν στην κωμόπολη των Ψαχνών Ευβοίας και στην Τσαρίτσανη Λάρισας, οι υποδομές επιτρέπουν επιτρέπουν την διεξαγωγή νυχτερινού ποδοσφαιρικού αγώνα .

Τι κι αν οι προγονοί μας «ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ» τον Σύλλογο Θρύλο της Ελληνικής Επαρχίας , οι επίγονοι «ΕΜΕΙΣ», αφού είμαστε οι μεν φίλαθλοι φιλοξενούμενοι… οι δε θεσμικοί να είναι αποστολείς ευχοκαρτών … που θα παραληφθούν σε λίγο καιρό , λόγο των εορταστικών ημερών.

Η ποδοσφαιρική Δράμα και το «δράμα» σ όλο το μεγαλείο της …
ΤΟΥ Σάκη Πετρόπουλου