Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Όταν οι υπουργοί δουλεύουν για το νομό τους. Όταν δουλεύουν το νομό τους αυτό λέγεται Αηδόνης Υφυπουργός 9-2010/11-2011

Δεν θα κουραστούμε να το τονίζουμε, ότι η περίπτωση του κ. Αηδόνη έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ.
Το απόλυτο μηδέν για τη Δράμα.

Υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες για ένα κυβερνητικό στέλεχος, όπως ήταν ο κ. Αηδόνης, να βοηθήσει το νομό του.

Και μάλιστα χωρίς χρήματα, αν αυτό είναι το πρόβλημα λόγω κρίσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Πεταλωτής στην Κομοτηνή:

Αντιγράφουμε από http://piazzadelpopolo.blogspot.com/
Όλα ξεκίνησαν πριν 4 μήνες όταν κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Πεταλωτή, συναντήθηκαν τοπικοί παράγοντες της Κομοτηνής με την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Απολογισμός εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Νέων στην Κομοτηνή

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής, διοργάνωσε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Κινητικότητα των νέων στην Ευρώπη, από 21-24 Νοεμβρίου 2011, διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις.
Ενημερωτική ημερίδα με τίτλο: «Η Κινητικότητα των νέων στην Ευρώπη» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011 στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Ροδόπης, όπου συζητηθήκαν οι δυνατότητες και οι προοπτικές για τους νέους σε σχέση με την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, επαγγελματικής κατάρτισης, πρακτικής άσκησης στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και ευρωπαϊκούς οργανισμούς, εθελοντισμός, εργασία και απασχόληση σε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε.
Η μεγάλη συμμετοχή των νέων στην εκδήλωση, δηλώνει την ανάγκη τους να ενημερωθούν για δυνατότητες, ευκαιρίες , δράσεις και προγράμματα που μπορούν να αξιοποιήσουν σε μια δύσκολη πραγματικά εποχή.
Ενημερωτική επίσκεψη στο 3ο Λύκειο και στο 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής: Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2001 παρουσιάστηκαν στους μαθητές τα Ευρωπαϊκά προγράμματα για την μαθητική κινητικότητα (ανταλλαγές νέων, ευρωπαϊκή εθελοντική εργασία), μέσα από ένα πλήρες πακέτο δραστηριοτήτων (παιχνίδια, διαδραστικό θέατρο, σύνθεση κολάζ, power point παρουσίαση, προβολή βίντεο).
Street Action: Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής και αργότερα στην Πανεπιστημιούπολη πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από εθελοντές που συμμετείχαν σε ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας, διανομή ενημερωτικού υλικού, έκθεση φωτογραφίας με θέμα:: «Ευρωπαϊκά προγράμματα Κινητικότητας».
Ενημερωτική επίσκεψη στο 3ο Λύκειο Κομοτηνής: Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 έγινε παρουσίαση των ευρωπαϊκών δράσεων που αφορούν τη μαθητική κινητικότητα και τον εθελοντισμό.
Ενημερωτική επίσκεψη στο 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής: Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 παρουσιάστηκαν οι ευρωπαϊκές δράσεις που αφορούν τη μαθητική κινητικότητα.
Συμπερασματικά θα μπορούσαν να αναφερθούν τα παρακάτω:
Ο τρόπος που ανταποκρίθηκαν οι μαθητές στη διάρκεια των ενημερωτικής δράσης από εθελοντές της κινητής ομάδας «Νέοι σε κίνηση», δείχνει την απήχηση που έχει η προσέγγιση που γίνεται από νέους, οι οποίοι επικοινωνούν με τους δικούς τους κώδικές και με έναν τρόπο πρωτότυπο, βιωματικό και διαδραστικό.
Πόσο σημαντικά είναι αυτά τα προγράμματα της άτυπης εκπαίδευσης τα οποία λειτουργούν συμπληρωματικά με το επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, άλλα καταφέρνουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μαθητών και να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για ενεργή συμμετοχή και ανάληψη πρωτοβουλιών.
Οι ενημερωτικές επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία και το street action εντάχθηκαν στην πρωτοβουλία «Νέοι σε κίνηση» που υλοποιείται από την κινητή ομάδα της ΜΚΟ System and Generation-Κέντρο Νέων Ολυμπιακού χωριού.