Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Βουλγαρία-ΗΠΑ, τα βρήκαν στον ενεργειακό τομέα...

Τώρα που τελείωσαν τον Ρωσο-Ελληνο-Βουλγαρικό αγωγό, επειδή ...θα μόλυνε το περιβάλλον, μπορούν να προχωρήσουν σε Αμερικανικής έμπνευσης αγωγούς, που ως γνωστόν δεν μολύνουν. Και σε λίγο καιρό θα δείτε τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Μπορίσοφ, να βραβεύεται από διεθνή ΜΜΕ, forums, ιδρύματα κ.λ.π.O Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και η Υπ.εξ. των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, επιβεβαίωσαν τη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ των δύο χωρών.Μπορίσοφ και Κλίντον συναντήθηκαν στο περιθώριο της...τελετής ορκωμοσίας της νέας προέδρου της Βραζιλίας Dilma Vana Rousseff , που είναι Βουλγαρικής καταγωγής.Η ενέργεια ήταν το κύριο θέμα των συζητήσεων μεταξύ του Μπορίσοφ και της Κλίντον, με τις ΗΠΑ να δηλώνουν την υποστήριξή τους στις προσπάθειες της Βουλγαρίας, να διαφοροποιήσουν τις πηγές τροφοδοσίας της χώρας με ενέργεια.Η ΥΠ.ΕΞ. των ΗΠΑ, αποδέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφτεί τη Βουλγαρία, μέσα στο 2011.Ο Μπορίσοφ ήταν επικεφαλής της Βουλγαρικής αντιπροσωπείας, που παρευρέθη στην εγκατάσταση της Ντίλμα Ρούσεφ στην προεδρία της Βραζιλίας, ως η 36η πρόεδρος της χώρας αυτής.
 Ήταν, μαζί με τον Πρίγκιπα Φελίπε της Ισπανίας και τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, οι μόνοι ηγέτες της Ε.Ε. που παρευρέθησαν στην τελετή.
Στις 30-12-2010, η νεοεκλεγείσα Ρούσεφ, έσπασε το πρωτόκολλο και υποδέχθηκε ως πρόεδρος, τη Βουλγαρική αντιπροσωπεία, δυό μέρες νωρίτερα, από το τυπικό.
http://taxalia.blogspot.com/