Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΣΤΙΣ 6 μ.μ.

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ «ΑΝΤΟΧΩΝ» ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους συμβασιούχους, τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, την νεολαία των λαϊκών οικογενειών, την ΤΡΙΤΗ 11 ΓΕΝΑΡΗ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στην κ. πλατεία της Δράμας στις 6 μ.μ. Ή θα σκύψεις το κεφάλι και θα παραιτηθείς γιατί «τώρα δεν είναι ώρα για διεκδικήσεις» - όπως λένε όσοι στηρίζουν το κεφάλαιο - ή θα σηκώσεις θαρραλέα το ανάστημά σου και θα παλέψεις ακόμα πιο αποφασιστικά, οργανωμένα, ταξικά, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών σου. Αυτό είναι το δίλημμα που όλο και πιο επιτακτικά μπαίνει μπροστά σε κάθε εργάτη το τελευταίο διάστημα, καθώς η επίθεση του κεφαλαίου κλιμακώνεται μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης.Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της Γαλακτοβιομηχανίας «ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ» στη Δράμα, η οποία υπέγραψε με το σωματείο της επιχείρησης, που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, επιχειρησιακή σύμβαση για μείωση των αποδοχών κατά 9% τουλάχιστον για μία διετία.
Αποδεικνύει ότι και ο συγκεκριμένος νόμος 3899/2010 δεν έρχεται να διασώσει θέσεις εργασίας, όπως επικαλούνται η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αλλά να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, να προσφέρει σε μόνιμη βάση τσάμπα εργασία στους εργοδότες. Είναι μέτρο μόνιμο και η μείωση μισθών απειλεί όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από την κερδοφορία ή όχι των επιχειρήσεων, αν αυτοί δεν αντιδράσουν οργανωμένα και σθεναρά. Και επειδή η εργατική αγανάκτηση μεγαλώνει, επειδή καθημερινά αποδεικνύεται πως η σύγκρουση με την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους, τα δεκανίκια του κεφαλαίου έχουν αναλάβει δράση, ώστε οι εργαζόμενοι να δεχτούν υπάκουα κάθε εργοδοτική απαίτηση, κάθε επίθεση σε όσα δικαιώματα έχουν απομείνει όρθια.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.

Αποδεικνύεται καθημερινά ότι το να γυρίσουν οι εργαζόμενοι την πλάτη σ' αυτές τις δυνάμεις γίνεται απαραίτητος όρος για την αποτελεσματικότητα και την προοπτική των αγώνων τους.

· Είναι ψέμα αν συνεργαστούν με τους εργοδότες θα δεχτούν μικρότερα χτυπήματα.

Όσο πιο ανεκτικοί, πιο υποχωρητικοί γίνονται οι εργάτες απέναντι στο κεφάλαιο, τόσο μεγαλύτερο έδαφος αφήνουν ελεύθερο για την ένταση της επίθεσης που ξετυλίγεται σε βάρος τους.

· Είναι ψέμα αν συνεργαστούν με τους εργοδότες, κάποια στιγμή η «μπόρα θα περάσει».

Η πολιτική που οδηγεί στην επιδείνωση της θέσης του εργαζόμενου και της οικογένειάς του σχεδιάζεται και εφαρμόζεται, ανεξάρτητα από την εκδήλωση ή όχι οικονομικής κρίσης.

Αντιμέτωποι με απολύσεις, αναγκαστικές μετατάξεις, εκβιασμούς, πιέσεις και διαθεσιμότητες, είναι επίσης οι εργαζόμενοι και οι συμβασιούχοι που εργάζονται στο δημόσιο, στους δήμους και νομαρχίες, με κάθε μορφή ευέλικτης εργασιακής σχέσης και των οποίων έληξε ή λήγει το επόμενο διάστημα η σύμβαση εργασίας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του νέου αντιπεριφερειάρχη Δράμας που, από τους πρώτους, ανακοινώσε στις συμβασιούχες καθαρίστριες της Νομαρχίας Δράμας την απόλυση τους. Πρόκειται για μια ακραία βαρβαρότητα που στο όνομα της κρίσης και των ελλειμμάτων μας την επιβάλλουν, το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, δηλαδή ακριβώς εκείνοι που ευθύνονται για την κρίση και τα ελλείμματα.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να αναζητούν τη λύση στα δικά τους αδιέξοδα και προβλήματα εκεί όπου αναζητούν λύσεις και οι αντίπαλοί τους. Η ικανοποίηση των συμφερόντων των μονοπωλίων είναι διαμετρικά αντίθετη, έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την ικανοποίηση των συμφερόντων της εργατικής τάξης. Όσο και όταν το κεφάλαιο μετρά νίκες, η εργατική τάξη μετρά ήττες. Ακόμα και όταν οι δείκτες της κερδοφορίας μιας εταιρείας κινούνται ανοδικά, κανένας επιχειρηματίας δε μοιράζεται τα κέρδη του με τους εργάτες που παράγουν τον πλούτο.

Στόχος για την πάλη της εργατικής τάξης δεν μπορεί να είναι μόνο να μετριαστεί η σφοδρότητα της επίθεσης που δέχεται, δεν μπορεί να είναι η «μικρότερη δυνατή ζημιά». Τώρα είναι η ώρα που οι εργαζόμενοι πρέπει μαζικά, δυναμικά να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, να αναπτύξουν ταξικά προσανατολισμένο αγώνα, με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Να πλήξουν χωρίς κανένα δισταγμό το κεφάλαιο και όλους όσοι το υπηρετούν. Όσο περισσότερο αδυνατίζει ο αντίπαλός τους, τόσο περισσότερο έδαφος θα κερδίζει η δική τους αντεπίθεση.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ – ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Υπάρχει προοπτική, υπάρχει διέξοδος! Απειθαρχούμε! Με επιτροπές αγώνας παντού, οργανώνουμε την πάλη από τα κάτω! ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!







ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΣΤΙΣ 6 μ.μ.