Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Συνένωσαν τις δυνάμεις τους για τη διεκδίκηση του δήμου της Δράμας...

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Θεατράκι «Σωκράτη Δημητριάδη» στην Αγία Βαρβάρα οι Δημοτικές παρατάξεις «Πρώτα η Δράμας» και «Μαζί για τη Δράμα» συνένωσαν τις δυνάμεις τους για τη διεκδίκηση του δήμου της Δράμας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Με μεστό περιεκτικό λόγο ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Δράμα» κ Αν. Τερζής αναφέρθηκε στο ιστορικό των διαβουλεύσεων που κράτησαν τέσσερα χρόνια προκειμένου να βρεθεί μια ενωτική πρόταση στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, στο ιστορικό του 2010 και στη δεύτερη προσπάθεια που ξεκίνησε, στους λόγους για τους οποίους ο Κ. Σούτος αποτέλεσε εγγύηση για την ενότητα, έμπλεξε το αυτοδιοικητικό και επαγγελματικό εγκώμιο του, και τέλος χαρακτήρισε την ημέρα ως ιστορική ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αείμνηστο Σ. Δημητριάδη ο οποίος ήταν ένθερμος...
 ..υποστηρικτής του Αν. Τερζή και επί σειρά ετών συνεργάτης με τον Κ. Σούτο την περίοδο της θητείας του στο Δήμο Δράμας ως δήμαρχος.
Ιστορική μέρα
«Η ημέρα αυτή είναι ιστορική για τα αυτοδιοικητικά πράγματα της πόλης . Το 2006 εμφανίστηκε μια παράταξη «Πρώτα η Δράμα» με ανθρώπους συγκεκριμένης πολιτικής διαδρομής, που κατηγορήθηκαν από το σύστημα ποικιλότροπα, αλλά μετά από 4 χρόνια έδειξαν ότι αντέχουν στο σύστημα,, έδειξαν ότι έχουν μια πάρα πολύ ισχυρή μεταξύ τους συνοχή. Μιλάνε την ίδια γλώσσα πολιτικά και αυτοδιοικητικά και έφτασαν 4 χρόνια μετά να δηλώνουν και πάλι παρόντες.»
Πρέπει το πολιτικό σύστημα που υπάρχει στη Δράμα να αλλάξει.
«Στην πορεία όμως της διαδρομής είπαν κάτι πολύ σημαντικό. Ότι δεν αξίζει μόνο να προσπαθούμε να κρατάμε μια αυτοδιοίκηση, άξια ηθικά, δεν αξίζει μόνο να προβάλουμε τις καθαρές λύσεις, αλλά πρέπει να προσπαθούμε και για πολιτικές ανατροπές. Πρέπει το πολιτικό σύστημα που υπάρχει στη Δράμα να αλλάξει.
Έχοντας λοιπόν αυτό ως μπούσουλα καταθέσαμε εδώ και δύο χρόνια μια πρόταση, κατά την άποψη μας ιδιαίτερα σημαντική. Μια πρόταση χωρίς να εμπεριέχει το «εγώ», αλλά να προβάλλει και να προτάσσει το «εμείς». Να προτάσσει το σύνολο. Αν το 2010 πηγαίναμε στο ίδιο εγχείρημα. Μ’ αυτό του 2006, θα κάναμε μια απλή καταμέτρηση δυνάμεων με αποτέλεσμα γνωστό. Ένα αποτέλεσμα που θα στεναχωρούσε για μια ακόμη φορά του Δραμινούς και τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες.»
Αναζητούσαμε μια πρόταση ενωτική
«Είπαμε λοιπόν, σ’ ότι αφορά τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκουμε το ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να αναζητήσει πρόταση ενωτική. Φτάνουν πια οι τραυματικές εμπειρίες. Ξέρουμε πολύ καλά και από την απλή λογική ότι το μέρος ενός προβλήματος δεν μπορεί ποτέ να συγκεντρώσει και να μαζέψει το σύνολο και είπαμε λοιπόν ότι ούτε ο Κ Χαρακίδης, ούτε ο Αν. Τερζης είναι δυνατόν να αποτελέσουν λύσεις ανατροπής μιας κατάστασης που υπάρχει και εμφανίζεται σήμερα στο δήμο Δράμας. προτίναμε λοιπόν μια ενωτική λύση, ένα πρόσωπο που να μπορεί να ενώσει το χώρο και βάζοντας όλοι τις δικές μας δυνάμεις, τις δικές μας πλάτες, να επιχειρήσουμε τη μεγάλη ανατροπή. Μ’ αυτή τη λογική κινηθήκαμε εδώ και δύο χρόνια και η παρουσία μας στα ΜΜΕ αυτό δήλωνε καθημερινά.»
Τους χαρίζουμε…τη στήριξη
«Ήρθαν λοιπόν οι τελευταίες διαδικασίες όπου κατατέθηκαν 4 υποψηφιότητες διεκδίκησης στήριξης από τον πολιτικό μας χώρο, όπου διαπιστώσαμε ότι δεν πάμε στην ουσία, σε καμία περίπτωση, αλλά αναζητούμε να συμφωνήσουμε στη διαδικασία πάνω στην οποία θα φτάσουμε στο πρόσωπο. Βέβαια στην πράξη επίσης αποδείχθηκε ότι άλλα λέχθηκαν στην αίθουσα της συζήτησης, άλλα βγήκαν προς τα έξω και άλλα εννοούσαν κάποιοι. Βέβαια υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν όπως είναι ο Χαρακίδης ότι θα είναι αυτός που θα πάρει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Εμείς βέβαια του την χαρίζουμε. Εμείς έχουμε αποφασίσει να βγούμε απ’ αυτά τα πολιτικά παιχνίδια, να προχωρήσουμε γρήγορα, γιατί θεωρούμε ότι υπάρχουν σκοπιμότητες, όσον αφορά αυτές τις καθυστερήσεις. Πρέπει στο τέλος να φανεί, ένας έτοιμος και τρεις ανέτοιμοι, και δεν μπορούμε να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Έπρεπε γρήγορα να βγούμε από το χρέος που έχουμε έναντι της κοινωνίας, να προχωρήσουμε, να κάνουμε βήματα μπροστά, ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι. Εμείς λοιπόν ως παράταξη από την ημέρα εκείνη και όπως δήλωσα μέσα στις διαδικασίες, «δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να συμπορευτούμε και να ταυτιστούμε με τον Κ. Χαρακίδη κι αν ακόμη το ΠΑΣΟΚ (εσείς) αποφασίσετε να τον στηρίξετε, εμείς σας τον χαρίζουμε. Δεν μπορούμε να συστρατευτούμε σε μια πρόταση, σε μια λύση, που πολιτικά δεν μας γεμίζει.» Αυτό είπαμε με τόλμη και παρρησία, καταθέτοντας τη δική μας πρόταση.»
Ομόφωνα αποφασίσαμε η παράταξη μας να στηρίξει τον Κ. Σούτο
«Στη συνέχεια, ύστερα από αλλεπάλληλες συσκέψεις σε επίπεδο παράταξης, πήραμε ομόφωνη απόφαση η παράταξη «Πρώτα η Δράμα» να στηρίξει την υποψηφιότητα του Κ. Σούτου. Εμείς λοιπόν μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία, μέσα από τις πολύωρες συζητήσεις που κάναμε, θέλαμε να διαπιστώσουμε τα κοινά σημεία. Δεν ήταν κάτι που μας βγήκε εκδικητικά προς κάποια πρόσωπα. Εμείς βρήκαμε στο πρόσωπο του Κ. Σούτου αυτό που ζητούσαμε και βάζαμε ως προδιαγραφή για να μπορέσουμε να στηρίξουμε.»
Ποιος είναι λοιπόν ο Κ. Σούτος;
«Είναι ένας επιτυχημένος επαγγελματίας, μέσα σ’ ένα δύσκολο επάγγελμα και πολλάκις παρεξηγημένο θα έλεγα. Όταν μπορείς μέσα απ’ αυτό το επάγγελμα να κρατάς το όνομα σου ψηλά είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Είναι ένα πολύ βασικό κριτήριο για να δούμε καθαρότητα πορείας ενός προσώπου. Επίσης ο Κ. Σούτος, όσον αφορά τον πολιτικό ιδεολογικό μας χώρο, μας γεμίζει απόλυτα. Γιατί όταν ο Κώστας έκανε κάποτε, αυτά που εμείς κάνουμε τώρα, νομίζω ότι έρχεται ο καιρός πια να παραδεχτούμε μια συγκεκριμένη πολιτική διαδρομή, που είναι μεγαλύτερη κατά πολύ από τη δική μας. Κι αυτό θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Κατηγορείται κάποιες φορές ο Κώστας ότι δεν φωνάζει, ότι είναι πολύ χαμηλών τόνων. Εδώ θα πρέπει εμείς να του προσάψουμε και κάτι, ότι είναι ιδιαίτερα εργασιομανής. Τι θέλει η αυτοδιοίκηση; Θέλει φωνές και κραυγές; Θα έλεγα ότι αυτά είναι συνταγές του παρελθόντος. Η αυτοδιοίκηση θέλει ανθρώπους που βάζουν το μυαλό και το κεφάλι κάτω, σκέφτονται, σχεδιάζουν και δουλεύουν. Αυτοί πραγματικά πρέπει να ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση. Και θεωρούμε ότι αυτά τα χαρίσματα ο Κ. Σούτος τα έχει.»
Έχει τη στήριξη των νέων
«Επίσης μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, ως παράταξη, και το διαπιστώσαμε με την πρώτη ανακοίνωση της καθόδου στις εκλογές, τη μεγάλη συμμετοχή και στήριξη που έχει από τους νέους. Εμείς θεωρούμε ότι το κεφάλαιο των νέων είναι πάρα πολύ σπουδαίο και πρώτης προτεραιότητας και μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Επίσης είπαμε στον Κ. Σούτο θα ξανασυζητήσουμε μαζί όταν κάνεις την πρώτη ανακοίνωση των υποψηφίων. Έτσι λοιπόν έγινε και η πρώτη ανακοίνωση των υποψηφίων, έχουμε πια μπροστά μας ένα αρχηγό παράταξης με όνομα, με υποψήφιους, με οντότητα. Και αν μέσα σ’ όλα αυτά βάλουμε και τα πολιτικά ζητήματα τα οποία συζητήσαμε και συμφωνήσαμε, σε ζητήματα αρχών, νομίζω πια είμαστε πανέτοιμοι ως παράταξη να δηλώσουμε χωρίς καμία επιφύλαξη ότι είμαστε στο πλευρό του Κ. Σούτου.»
Η παράταξη «Πρώτα η Δράμα» δεν διαλύεται
«Η παράταξη λοιπόν «Πρώτα η Δράμα» συνεργάζεται επισήμως από σήμερα με τον Κ. Σούτο, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του. Θα ανακοινώνουμε συνεχώς υποψηφίους που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του κ. Σούτου. Για μας όσον αφορά αυτή την εκλογική διαδικασία, αρχηγός είναι ο Κ. Σούτος και βεβαίως ξεκαθαρίζουμε ότι η παράταξη «Πρώτα η Δράμα» δεν διαλύεται. Είναι ένας πολιτικός φορέας που υπάρχει και θα υπάρχει. Θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμος, όπως θεωρούμε ότι σ’ αυτή τη φάση είναι ιδιαίτερα χρήσιμος φορέας για να συνδράμει, για να ενισχύσει αυτή την υποψηφιότητα, καθαρά έντιμα, ειλικρινά με όλες τις δυνάμεις μας»
Δεν θα μπορούσα να πορευτώ εκτός αυτού του ψηφοδελτίου«Γι’ αυτό λοιπόν από σήμερα κιόλας είμαστε έτοιμοι έμπρακτα πια, υποψήφιε δήμαρχε και ευχόμαστε αυριανέ δήμαρχε, να συμβάλουμε στο ψηφοδέλτιο με μια δεκάδα ονομάτων και να διευκρινίσω, επειδή σημαντικά ονόματα της παράταξης μας δεν θα ακουστούν, μη σας εμπνέουν καμία απολύτως ανησυχία, είναι θέματα τακτικής, στρατηγικής, κατάλληλης ώρας. Τις επόμενες ημέρες θα τα ακούσετε κι αυτά να συμμετέχουν και να πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο. Όπως σήμερα δεν ακούσετε και το δικό μου το όνομα, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος σ’ αυτόν τον χώρο που να φαντάζετε ότι θα μπορούσα να πορευτώ εκτός αυτού του ψηφοδελτίου.»
Ο Σ. Δημητριάδης είναι ο φάρος της παράταξης μας
«Αν σ’ αυτή την αίθουσα είχαμε μαζί μας τον Σ. Δημητριάδη και έβλεπε στα πάνελ τον Υποψήφιο δήμαρχο με τον οποίο συνεργάστηκε χρόνια και έβλεπε και την παράταξη που την πόνεσε τόσο πολύ στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο, την αγκάλιασε, την προσφώνησε, την πόνεσε και δάκρυσε πολλές φορές μαζί μας, τι θα ένιωθε άραγε;
Και είναι πραγματικά μεγάλη μας τιμή ως παράταξη που καταφέραμε έξω απ’ αυτό το θεατράκι να γράφει «Θεατράκι Σ. Δημητριάδη» Ήταν μία μάχη που δώσαμε στο ΔΣ για να το πετύχουμε και μέσα απ’ αυτό καταφέραμε να έχουμε και ένα έπαθλο στο Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους, στο όνομα του Σ. Δημητριάδη, και εκείνο που μας μένει ακόμη και ζητήσαμε είναι μια προτομή τους έξω απ’ αυτό το χώρο για να μπορεί να ατενίζει το μεγάλο έργο που έχει συντελεστεί σ’ όλη την ευρύτερη περιοχή του Δήμου. Εμείς τον έχουμε πάντα στην καρδιά μας. Έχουμε στο μυαλό μας κι άλλους ανθρώπους που χάθηκαν. Είναι ο φάρος της παράταξης μας. Είναι ο άνθρωπος που μας ενέπνεε και θα συνεχίσει να μας εμπνέει.» Όλοι μαζί, τόσο μέσα στην παράταξη, όσο και έξω στην κοινωνία.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Κ. Σούτος ο οποίος αφού συνεχάρη τους υποψηφίους που θα στελεχώσουν το συνδυασμό του, ανέφερε ότι η σημερινή μέρα είναι μια γιορτή καθώς ξεκινά μιας καινούργια μεγάλη δημοτική παράταξη, η οποία θα είναι δημοτική αρχή της 1η Ιανουαρίου 2011.
Έμπλεξε το αυτοδιοικητικό εγκώμιο του Αν. Τερζή αποκαλώντας τον πρύτανη της Τ.Α. ενώ επισήμανε ότι πλέον είναι ισότιμος επικεφαλής της νέας παράταξης «Μαζί για τη Δράμα»
Επίσης τόνισε ότι η παράταξη δεν έχει έναν αρχηγό «Ήμαστε όλοι ίσοι και ισότιμοι .
Όλοι μαζί συζητάμε , συναποφασίζουμε και ενεργούμε .Όλοι μαζί, τόσο μέσα στην παράταξη, όσο και έξω στην κοινωνία. Ο δικός μου ρόλος είναι περισσότερο ρόλος συντονιστή και ρόλος του πρώτου μεταξύ ίσων» ανέφερε χαρακτηριστικά
Αναφερόμενος στα οράματα του για τη πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε και θα μεγαλώσουν και τα παιδιά όλων των συνδημοτών είπε: «έχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε το δικαίωμα τους στην ποιότητα ζωής, στη μόρφωση, στην εργασία, στη ζωή. Για εμάς, που θέλουμε οι κόποι μας να καρποφορήσουν και οι ελπίδες μας να γίνουν η καθημερινή πραγματικότητα που χρόνια τώρα μόνο φανταζόμαστε. Τι συνηθίσαμε να βλέπουμε ως τώρα στη Δράμα; Στασιμότητα, μιζέρια, ανεργία, υπανάπτυξη… Όλοι οι δείκτες αρνητικοί. Μια απλή σύγκριση με άλλες πόλεις-δυστυχώς- είναι αρκετή.» επισημαίνοντας ότι για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα
«Χρειάζεται δράση, χρειάζεται σχέδιο, χρειάζεται πρόγραμμα και αποφασιστικότητα και όχι παχιά λόγια και μαλθακές κινήσεις. Η διοίκηση του δήμου μας είναι υπόθεση βαθειά συλλογική, συμμετοχική και αποκεντρωμένη. Είναι βαθειά κοινωνική και πολιτική υπόθεση. Είναι υπόθεση όλων μας. Ο δήμος δεν είναι ούτε επιχείρηση, ούτε σύμπλεγμα απλών υπηρεσιών.»
Ήρθε η ώρα να αλλάξει το τοπίο στη Δράμα.
«Δεν είναι αυτή η Δράμα που μας αξίζει.» ανάφερε μεταξύ άλλων ο Κ. Σούτος αναφέροντας τα κακώς κείμενα επισημαίνοντας ότι «Γι αυτό η παράταξη μας «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ» στελεχώνεται από ανθρώπους όλων των παρατάξεων, που δήλωσαν συμμετοχή για δουλειά πέρα από προσωπικά συμφέροντα και σκοπιμότητες και με μοναδικό στόχο την αναβάθμιση της ζωής μας και την ανάδειξη του τόπου μας.» Για τους λόγους αυτούς κάλεσε σε συστράτευση όλους τους Δραμινούς πολίτες πέρα από χρώματα.
Παρουσίαση των πρώτων συνεργαζόμενων υποψηφίων
Οι πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, από την παράταξη του κ. Ανέστη Τερζή που δήλωσαν παρόν στον ενωτικό συνδυασμό «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑ» είναι οι εξής:
-Γεώργιος Ανάογλου Λογιστής
-Αράπογλου Ευάγγελος Τεχνολόγος Γεωπόνος
-Ζαζόπουλος Νικόλαος Κτηνίατρος – Τέως προϊστάμενος κτηνιατρικού κέντρου Δράμας
-Καλαϊτζής Γεώργιος Οικονομολόγος – Λογιστής
-Μελιάδης Κωστής Σκηνοθέτης
-Ελένη Προδρόμου Πρόεδρος Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Δράμας, Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου
-Τουλούμης Αθανάσιος Ελεύθερος επαγγελματίας
-Τσαουσίδης Αναστάσιος Εργοδηγός – Ηλεκτρολόγος
-Χαρπαντίδου Ευγενία Διοικητική υπάλληλος περιφέρειας
-Χατζηνικολάου Στέφανος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
-Αβραμίδης Βαλέριος Εργάτης
Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρυτανης της Τοπικης αυτοδιοικισης ο Τερζης ? ετσι τον αποκαλεσε ο Σουτος .ειναι για γελια ο ανθρωπος .

Ανώνυμος είπε...

Ανατρίχιασα !!!!!

Ανώνυμος είπε...

στο Θεατρακι που εχει το ονομα του Σωκρατη Δημητριαδη
Τερζης Σουτος Τσαλτας αγκαλια Πως αλλαζουν οι καιροι?

Ανώνυμος είπε...

να έχτιζε κανένα παράνομο πανεπιστήμιο ο Τερζής χωρίς άδεια (άλλωστε στην δράμα το συνηθίζουν οι φίλοι...) να γινότανε πρύτανης...

Ανώνυμος είπε...

Κι άμα βρε παιδιά πάρει τη στήριξη ο Πολυμενέρης τί θα κάνετε;;; Θα "αγνοήσετε" πάλι το κόμμα;;;

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ =
Ενότητα όλων των Δραμινών + Κίνημα για τη Δράμα + Ανατροπή κατεστημένων + Καθαρότητα και Πρόοδος.

Αυτό σημαίνει Κώστας Σούτος

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΥΤΟΣ-ΤΣΑΛΤΑΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ