Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Θέλετε να εκθρέψετε σαλιγκάρια;


Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τη σαλιγκαροτροφία διοργανώνει το Κέντρο «Δήμητρα» Δράμας με θέμα «Οργάνωση και διαχείριση μιας μονάδας εκτροφής σαλιγκαριών».
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου και θα τελειώσει την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου. Τα μαθήματα θα διεξάγονται από τις 08.00΄ π.μ. έως τις 14.00΄μ.μ., ενώ θα διοργανωθεί και εκπαιδευτική επίσκεψη σε μονάδα ανοικτής και κλειστής εκτροφής σαλιγκαριών.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:
Ανάλυση αγοράς. Εμπορεύσιμα είδη σαλιγκαριού. Στοιχεία ανατομίας – βιολογίας. Εχθροί και ασθένειες. Χαρακτηριστικά του Helix aspersa. Είδη εκτροφής. Χαρακτηριστικά του κλειστού τύπου εκτροφής. Αναπαραγωγή και πάχυνση σαλιγκαριών εντός του διχτυοκηπίου. Αναπαραγωγή και πάχυνση σαλιγκαριών μονάδας ανοικτής εκτροφής. Διαχείριση. Εργασίες. Κατασκευαστικά στοιχεία ενός διχτυοκηπίου. Υλικά και κοστολόγηση. Ανάλυση στοιχείων κόστους μιας μονάδας. Παροχή τεχνογνωσίας. Διάθεση σαλιγκαριών. Διατροφική αξία σαλιγκαριών. Τελικές εκτιμήσεις.
Στο τέλος της εκπαίδευσης θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες «βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος κατάρτισης» και το βιβλίο «Μαθήματα Σαλιγκαροτροφίας», του γεωπόνου Αβραάμ Νικολαΐδη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να απευθυνθούν και να δηλώσουν συμμετοχή στο Κέντρο «Δήμητρα» Δράμας, τηλέφωνο επικοινωνίας 25210-58175. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.