Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Αυλαία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εντούρο ...

-Τελικά διαπιστώνουμε κάθε φορά πόσο έξω από τα πράγματα είναι η Β. Ελλάδα, αναφορικά με την προβολή τέτοιων γεγονότων Παγκόσμιας εμβέλειας γεγονότων ,όταν αυτά συμβαίνουν στην περιφέρεια και δεν γίνονται γύρο απ το Λεκανοπέδιο. Καμία προβολή από τα μέσα ενημέρωσης και αναρωτιόμαστε , γιατί?
Καθοριστική η δεύτερη ημέρα του ελληνικού γύρου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2010.

Mika Ahola (Honda-Ε2) ο μεγάλος νικητής της ημέρας, 1ος γενικής κατάταξης και νικητής της κατηγορίας Extreme Test Award.
Antoine Meo (Husqvarna-Ε1) και David Knight (KTM-E3) κατέκτησαν τις πρωτιές στις κατηγορίες τους.
E2 κατηγορία . Η φοβερή ζέστη, υπήρχαν στιγμές που ξεπέρασε του 40 βαθμός Κελσίου, εξάντλησε τους περισσότερους αθλητές και ήταν ίσως ο σημαντικότερος λόγος του αποδεκατισμού των Ελλήνων, οι οποίοι δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες καιρικές συνθήκες.
Ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου τίτλου του έκανε ο
Mika Ahola (Honda-HM) καθώς αύξησε σημαντικά πλέον τη διαφορά του στην πρώτη θέση της κατηγορίας Ε2 στο ΕWC 2010. Ο Ivan Cervantes, o οποίος από ένα λάθος έφαγε ποινή προπορείας 3 λεπτά δυστυχώς κατέληξε στην 8η θέση της κατηγορίας του, παρόλη την εκπληκτική του μάχη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Juha Salminen (ΒΜW-Husqvarna) , ο οποίος φαίνεται να ανάρρωσε τελείως από τον τραυματισμό στο πόδι που τον ταλαιπώρησε τελευταία, άρπαξε την ευκαιρία και τερμάτισε δεύτερος , στη τελευταία θέση του βάθρου ανέβηκε ο Γάλλος Pierre-Alexandre Renet. Ο Έλληνας Λευτέρης Πανέτης (Husaberg) κατάφερε να τερματίσει στη τελευταία, 16η θέση της κατηγορίας του, γεγονός εξαιρετικά δύσκολο για τους περισσότερους Έλληνες .
Ε1 κατηγορία
Εντυπωσιακός ήταν και σήμερα ο Γάλλος Antoine Meo (Husqvarna) που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά την χθεσινή του ατυχία και εγκατάλειψη από ηλεκτρική βλάβη και κατάφερε επιτέλους να ανέβει στην πρώτη θέση του βάθρου στην κατηγορία Ε1. Δεύτερη θέση στην κατηγορία κατέκτησε ο συμπατριώτης και φίλος του Johnny Aubert (KTM) και στη τελευταία θέση του βάθρου ανέβηκε ο Φιλανδός Remes Eero (KTM). Πρέπει να αναφέρουμε την εντυπωσιακή εμφάνιση του Έλληνα Βασίλη Σιαφαρίκα, ο οποίος για άλλη μια φορά ήταν ο ταχύτερος Έλληνας και τερμάτισε στη 10η θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Ο Βασίλης δήλωσε ότι ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας, αφού το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι εξαιρετικά σκαμμένο μιας και έχει περαστεί από χιλιάδες μοτοσυκλέτες τα τελευταία χρόνια, η εμπειρία σαφώς τον βοήθησε όμως τον πρόδωσε η φυσική του κατάσταση, αφού δεν μπορεί να έχει ένα σωστό προπονητικό πρόγραμμα όπως οι περισσότεροι ξένοι αθλητές. Παρόλα τα δικαιολογημένα του παράπονα κατάφερα να εντυπωσιάσει τον Τeam Manager της Ηonda-HM, Franco Meyer, ο οποίος τον συγχάρηκε για άλλη μια χρονιά, αλλά και όλους τους θεατές που τον υποστήριζαν με δυνατό χειροκρότημα σε κάθε του πέρασμα.
Ε3 κατηγορία
Τη νίκη πήρε ο David Knight (KTM) πλησιάζοντας ιδιαίτερα τον τίτλο. Η εμφάνιση του Christophe Nambotin (Gas Gas) ήταν εξαιρετική και σήμερα, καθώς κατάφερε να επικρατήσει στις έξι από τις εννέα πρώτες ειδικές, δυστυχώς όμως ένα πρόβλημα στην ανάρτηση τον έθεσε εκτός μάχης. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Sebastien Guillaume (Husqvarna) ενώ για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο ανέβηκε ο 29χρονος Πολωνός Bartosz Oblucki (Husqvarna). Σε αυτή την κατηγορία δύο Έλληνες κατάφεραν να τερματίσουν , ο Μιχάλης Τράντζας (Honda) 10ος και ο Αντρέας Γκλαβάς (Beta) μια θέση πίσω του.
Μεγάλη μάχη δόθηκε και στην κατηγορία Junior, η οποία κρίθηκε στο νήμα. Με μόλις 3 δευτερόλεπτα διαφορά επικράτησε ο 20χρονος Αυστραλός Joshua Green (TM) και έκανε την πρώτη νίκη στην καριέρα του έναντι του Φιλανδού Antti Hellsten (KTM) . Το βάθρο συμπλήρωσε ο διεκδικητής του τίτλου και χθεσινός νικητής Lorenzo Santolino (KTM). Μοναδικός Έλληνας αναβάτης που έφτασε στον τερματισμό ο ήταν ο Ηρακλής Τόλιος (Honda) που τερμάτισε στην 18η θέση.
Συνολικά στον τερματισμό έφτασαν 56 αναβάτες καθώς η ζέστη και μηχανικές βλάβες έθεσαν εκτός μάχης 21 συμμετέχοντες που πήραν εκκίνηση την Παρασκευή.
Επόμενος προτελευταίος γύρος του Πρωταθλήματος στα Παράλια της Μικράς Ασίας το επόμενο Σαββατοκύριακο (4-5 Σεπτεμβρίου) .seraia.