Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Στον Τειρεσία μετά την κοινοποίηση διαταγής πληρωμής ύψους 700.000 ευρώ...

Όλα ξεκίνησαν από την κοινοποίηση διαταγής πληρωμής 700.000 ευρώ για υπερωρίες και επιδόματα των σχολικών φυλάκων που δικαιώθηκαν .

Είναι άδικο για χρέη το Δημοσίου να τα χρεώνεται η δημοτική αρχή αλλά επέδειξε ολιγωρία για να αντιδράσει και να αποποιηθεί τις ευθύνες που της φόρτωσαν
Ο δήμος Κομοτηνής είναι ένας από τους δήμους της χώρας που μπήκε στον Τειρεσία μετά την κοινοποίηση διαταγής πληρωμής ύψους 700.000 ευρώ, για επιδόματα και υπερωρίες των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι κέρδισαν τα δικαστήρια και κάνουν απαιτητά τα χρήματα αυτά, όπως και άλλα μεγάλα ποσά.


Όπως πληροφορούμαστε έχει γίνει ανακοπή κατά της διαταγής, η οποία ορίστηκε να εκδικαστεί στις 8-12-2010, ενώ για την επιταγή που συνόδευε την διαταγή πληρωμής οι σχολικοί φύλακες παραιτήθησαν. Η απόφαση να μπει στον Τειρεσία ο Δήμος στηρίζεται στο γεγονός, ότι με απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών που κατέστη τελεσίδικη κι αμετάκλητη, ενώ απορρίφθηκε η έφεση του Δήμου Κομοτηνής, φέρεται ότι εργοδότης των σχολικών φυλάκων ήταν ο Δήμος αν και την ευθύνη της μισθοδοσίας είχαν πέντε φορείς.
Η ΕΕΤΑΑ, ο ΟΑΕΔ, ο Δήμος, η ΚΕΔΚΕ και το ελληνικό δημόσιο. Όπως δείχνουν τα πράγματα η ολιγωρία της δημοτικής αρχής να αποποιηθεί την ευθύνη της από την αρχή που ενέκυψε το πρόβλημα ήταν τελικά η δυσμενής αιτία να αντιμετωπίζει μέχρι και το ενδεχόμενο των κατασχέσεων.
Η υπόθεση αυτή ταλανίζει ιδιαίτερα τη νομική υπηρεσία που τρέχει και δεν φτάνει, αφού έχει να αντιμετωπίσει και τις αγωγές για επιδότηση πρώτης κατοικίας, αλλά και τις αγωγές για την αναγνώριση του επιδόματος των 176 ευρώ.
Μας φόρτωσαν με χρέη για τα οποία δεν ευθύνεται ο Δήμος, θα πει ο νομικός σύμβουλος Δημοσθένης Τακάς, που επισημαίνει ότι το αρχικό κεφάλαιο που αξίωναν οι σχολικοί φύλακες ήταν 400 χιλιάδες ευρώ και με τους τόκους έγινε 700.000 ευρώ, ποσό που δεν θα πρέπει να πληρωθεί από τον Δήμο αλλά από την ΕΕΤΑΑ. Προβληματισμός και περίσκεψη σε όλα τα επιτελεία του Δήμου, γιατί αν ξεκινήσουν κατασχέσεις της ιδιωτικής περιουσίας του Δήμου, όλοι όσοι διεκδικούν μεγάλα ποσά θα απογυμνωθεί ο Δήμος για απαιτήσεις τρίτων για τις οποίες δεν ευθύνεται κινδυνεύοντας να χάσει μια περιουσία που απέκτησε στο παρελθόν, με ουσιαστικές κινήσεις δημάρχων που ήθελαν να τον κάνουν ισχυρό κι αυτοδύναμο.
Μελαχροινή Μαρτίδου  xronos