Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Στην 2η μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος εντούρο στις Σέρρες ...

Με ανατροπές ξεκίνησε η ημέρα του 6ου γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro. O χθεσινός 1ος στην Ε1 αλλά και στη γενική κατάταξη, ο Γάλλος Antoine Meo (Husqvarna) αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από το δεύτερο Special Test, στο ρέμα του Αγ. Γεωργίου λόγω ηλεκτρονικού προβλήματος. Οι ανατροπές συνεχίστηκαν στην κατηγορία καθώς ο Ισπανός Christobal Guerrero (Yamaha), o οποίος κρατούσε την πρωτοπορία στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, έχασε χρόνο στη τελευταία ειδική και τελικά τερμάτισε δεύτερος στη κατηγορία, μετά τον Φιλανδό Εero Remes (KTM).


Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις αλλά με
σκληρές μάχες ολοκληρώθηκαν οι υπόλοιπες κατηγορίες. Η μάχη μεταξύ του Ivan Cervantes (KTM) και του Mika Ahola (Honda), βρίσκει τον πρώτο νικητή στην κατηγορία Ε2, με διαφορά μόλις 5,11 δευτερολέπτων.
Στην Ε3 πρώτος τερμάτισε ο Christophe Nambotin (Gas Gas), ο οποίος συνεχώς ένιωθε την απειλή του δεύτερου, David Knight (KTM) .
Μεγαλύτερος αντίπαλος για όλους η τρομερή ζέστη και σκόνη. Λίγο δυσκολότερη από τις προηγούμενες χρονιές βρήκαν οι περισσότεροι αναβάτες την απλή διαδρομή του αγώνα, η οποία ενώ δεν είχε ιδιαίτερα δύσκολα σημεία, απαιτούσε την ολοκληρωτική προσοχή των αναβατών για πολλές ώρες.
Οι Έλληνες θεατές πλημμύρισαν και σήμερα το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών για να παρακολουθήσουν τους πρωταγωνιστές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά και για να εμψυχώσουν τους Έλληνες αναβάτες, οι οποίοι είναι σαφώς καλύτερα προετοιμασμένοι από τις προηγούμενες χρονιές.
Για άλλη μια φορά πιο γρήγορος Έλληνας αναβάτης ήταν ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda), ο οποίος τερμάτισε 9ος στη ιδιαίτερα δύσκολη για φέτος κατηγορία Ε1, και μόλις 5,30΄ πίσω από τον 1ο της Κατηγορίας Eero Remes.
Την σημερινή ημέρα εγκατέλειψαν τον αγώνα χωρίς τραΠαυλίδης, Γκλαβάς, Ούσλιος, Παπαδόπουλος,
Από τους 77 αναβάτες που ξεκίνησαν, στον αγώνα παραμένουν οι 64 αναβάτες. Από τους Ελληνες εγκατέλειψαν τον αγώνα, χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς, ο Ιωάννης Παπαδόπουλος, Ανδρέας Γκλαβάς, Μιχάλης Ούσλιος και ο Ιωάννης Παυλίδης. Καλή επιτυχία ευχόμαστε για αύριο στον Βασίλης Σιαφαρίκα, Μιχάλη Τράντζα, Κουζή Παναγιώτη, Μαντά Σταμάτη, Τσακατσώνη Δημήτρη, Τρίγκα Γιάννη, Πανέτη Ελευθέριο, Δήμου Αντώνη και Χατζηπαυλίδη Μιχάλη.
Οι μάχες σε όλες τις κατηγορίες θα φουντώσουν ΣΗΜΕΡΑ, την τελευταία ημέρα του αγώνα.