Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Θα έπρεπε να φτασουμε εδώ?

ΠΡΟΣ: Τον διοικητή του

Νοσοκοµείου Δράµας
κ.Χρυσοµάλλη Μιχαήλ
Κοινοποίηση: Εισαγγελία Πρωτοδικών Ν. Δράµας
ΘΕΜΑ: αιτήµατα της Π.Ε. ανατολικής Μακεδονίας

«Αξιότιµε κύριε διοικητά,
η Περιφερειακή Ένωση ανατολικής Μακεδονίας του Πανελληνίου Συνδέσµου Τυφλών διαµαρτύρεται για ορισµένα προβλήµατα που διαπιστώθηκαν στο νοσοκοµείο της Δράµας και αφορούν τις θέσεις παρκαρίσµατος για αναπήρους, την προσπελασιµότητα στον αύλιο χώρο του νοσοκοµείου, καθώς και τον χώρο λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου του νοσοκοµείου.
Καταρχήν, οι θέσεις παρκαρίσµατος...
 ...που έχουν χαρακτηριστεί ως αναπηρικές, συνοδεύονται µε την ειδική ταµπέλα, αλλά θα έπρεπε να φέρουν και το ειδικό σηµατάκι, σχεδιασµένο στο οδόστρωµα. Έχει παρατηρηθεί όµως, ότι οι θέσεις αυτές βρίσκονται κλεισµένες µε αλυσίδες, µε αποτέλεσµα άλλα οχήµατα να παρκάρουν µπροστά στις αλυσίδες και να µην υπάρχει προσπελασιµότητα. Το ίδιο φαινόµενο µε τις αλυσίδες έχει παρατηρηθεί και στα πεζοδρόµια στον αύλιο χώρο του νοσοκοµείου, κάτι που γίνεται όπως έχουµε πληροφορηθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας να µείνουν ανοιχτά τα πεζοδρόµια και οι ράµπες από παρκαρισµένα αυτοκίνητα. Η κίνηση αυτή όµως έχει τα αντίθετα αποτελέσµατα, καθώς δυσχεραίνεται η κίνηση όχι µόνο των υγιών πεζών, αλλά πολύ περισσότερο των ατόµων µε αναπηρίες και των ατόµων µε προβλήµατα όρασης, καθώς έχουν παρατηρηθεί πολλά ατυχήµατα µε άτοµα που τραυµατίστηκαν επειδή έπεσαν πάνω στις αλυσίδες και δεχθήκαµε πολλά παράπονα για το θέµα αυτό. Επιπλέον, η ύπαρξη µπάρας που δεν επιτρέπει την είσοδο όλων των αυτοκινήτων για παρκάρισµα, παρά µόνο αυτών που κατέχει το προσωπικό, δυσκολεύει την εξυπηρέτηση των ασθενών και όσων επισκέπτονται καθηµερινά το νοσοκοµείο. Οι τρόποι και οι τακτικές αυτές δεν είναι οι ενδεδειγµένοι για την φύλαξη και την οµαλή λειτουργία του
νοσοκοµείου, και θα πρέπει να αναθεωρηθούν, καθώς δηµιουργούν επιπλέον ανισότητες και ρατσιστική συµπεριφορά προς τα ΑµεΑ και όχι µόνο.
Όσον αφορά την λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου, αυτό βρίσκεται σε ακατάλληλη θέση, καθώς από ότι φαίνεται οι τηλεφωνητές καλούνται εκτός από την δική τους εργασία να εκτελούν και χρέη παροχής διαφόρων πληροφοριών, αλλά και να απαντούν σε κλήσεις των ασυρµάτων των ασθενοφόρων του νοσοκοµείου. Το τηλεφωνικό κέντρο θα έπρεπε να βρίσκεται σε άλλο χώρο, όπου οι τηλεφωνητές θα εργάζονται ανεµπόδιστα και δεν θα έχουν επαφή µε το κοινό.
Για τα προβλήµατα αυτά η διοίκηση του νοσοκοµείου έχει ήδη ενηµερωθεί, αλλά το τελευταίο διάστηµα δεν φαίνεται να έχουν γίνει κάποιες αλλαγές. Για τον λόγο αυτό το παρόν έγγραφο θα κοινοποιηθεί και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ν. Δράµας, για να κρίνει αν όλα αυτά είναι νόµιµα. Είµαστε στην διάθεση σας για κάθε συνεργασία.

Με εκτίµηση, για την Δ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΡΕΜΥΔΑΣ ΣΜΑΡΑΓΔΟΣ