Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ.............

Καταγγέλουμε την Ιδιοκτησία του ραδιοφωνικού σταθμού Θεσσαλονίκης Metropolis 95,5 γιατί απέλυσε με αστείες δικαιολογίες έναν τεχνικό που συμετείχε στην Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010.
Είναι ολοφάνερο ότι η απόλυση αυτή έγινε «προς παραδειγματισμό» των υπολοίπων και ήταν εκδικητική γιατί περαν τούτου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΕΡΜ-Θ, εξόφλήθηκαν τα καθυστερυμένα δεδουλευμένα όλων των εργαζομένων του σταθμού, πλήν αυτών που συμμετείχαν στην Απεργία.
Καλούμε όλες τις συνδικαλλιστικές οργανώσεις να πάρουν αμέσως θέση, τα αρμόδια κρατικά όργανα να ακυρώσουν την απόλυση και να αναγκάσουν τον ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού να πληρώσει τα καθυστερούμενα και στους απεργήσαντες τεχνικούς.
Παραλληλα εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα της ΕΤΕΡ για την υπογραφή της νέας της ΣΣΕ. Η εκ του πονηρού κωλυσιεργεία των εργοδοτών μήπως και η κυβέρνηση μεταφέρει τα μέτρα που πήρε για τον δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό, είναι μήνυμα προς όλους μας για το τι μας περιμένει.
Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έβγαλε παράνομη την απεργία της ΕΤΕΡ την Παρασκευή 19.03.2010, δεν πρέπει να μας πτοήσει. Είναι σίγουρο ότι οι εργοδότες θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα προκειμένου να επιτύχουν τον σκοπό τους.
Ευχόμαστε στην ΕΤΕΡ και την ΕΤΕΡΜ-θ καλή και επιτυχημένη αγωνιστική συνέχεια, υποσχόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε περίπτωση και καλούμε όλες τις Ενώσεις, ενωμένες, να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδια εις βάρος των εργασιακών μας σχέσεων απ’ όπου κι αν εκπορεύονται.