Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

«Παγώσαμε»


Απόλυτα ειλικρινής θέση από τον Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου μετά το κάζο στο Καυτανζόγλειο. «Η αλήθεια είναι πως έχουμε παγώσει απο το σημερινό αποτέλεσμα. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι, μας έλειψε το πάθος και η αγωνιστικότητα, ενώ δεν ήμασταν καθόλου καλοί ούτε στην τελική προσπάθεια. Όσο περνούσε ο χρόνος γινόταν όλο και πιο δύσκολο. Στην αρχή πιστέψαμε ότι θα ήταν εύκολο να πετύχουμε κάποιο γκολ πιέζοντας τον αντίπαλο, ωστόσο όσο περνούσε ο χρόνος και δεν το καταφέρναμε τόσο μας έλειπε και η υπομονή.

«Η Δόξα κλεινόταν στα καρέ της, εμείς ανεβαίναμε όλο και περισσότερο, κι έτσι δεν είχαμε καθόλου χώρο να δημιουργήσουμε, γι' αυτό και οι ευκαιρίες που φτιάξαμε δεν ήταν πολλές», είπε στο σχόλιό του ο «Τσινγκούρι» ο οποίος στη συνέχεια κλήθηκε να μιλήσει για τη Δόξα: «Έπαιξε όπως έπρεπε είχε πειθαρχία στο παιχνίδι της, έτρεξε πολύ, κλείστηκε στα καρέ της και προσπαθούσε να κάνει κάτι καλό με αντεπιθέσεις».

Επόμενη ερώτηση για τον Ισπανό σχετική με το πόσο στένεψαν τα περιθώρια για τους πρωταθλητές μετά την σημερινή εκτός προγράμματος απώλεια βαθμών: «Είναι αλήθεια πως όταν περιμένεις να κερδίσεις ένα παιχνίδι και δεν το καταφέρνεις στη συνέχεια θα υπάρχει μεγαλύτερη πίεση. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, ούτε εύκολος αντίπαλος. Εμείς πιστέψαμε ότι σήμερα θα είναι εύκολο, αλλά κάναμε λάθος. Η αλήθεια είναι πως έχουν στενέψει τα περιθώρια απώλειας βαθμών, κάναμε ένα βήμα πίσω και από δω και μπρος, αν θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί», είπε ο τεχνικός του Θρύλου.

Άξια αναφοράς και η τοποθέτηση του Βαλβέρδε σχετικώς με το αν οι παίκτες του υποτίμησαν τον αντίπαλο μια και δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Ολυμπιακός φιλοδώρησε με 7 γκολ τη Δόξα στο Γ. Καραϊσκάκης. «Δεν μου αρέσει να λέω κάτι τέτοιο ωστόσο ίσως και να συνέβη. Εμείς πιστεύω ότι εκτιμήσαμε όπως έπρεπε τον αντίπαλο ωστόσο καμιά φορά υποσυνείδητα δεν καταφέρνεις να κάνεις πράξη όσα έχεις σχεδιάσει. Πάντως αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο είναι ξεκάθαρο ότι την ευθύνη την έχει όλη ο προπονητής», κατέληξε ο Βαλβέρδε και λέγοντας στα ελληνικά «ευχαριστώ» καληνύχτισε τους εκπροσώπους του Τύπου.