Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Την ποινική δίωξη του Κ. Κουλούρη ζητάει ο ειδικός φρουρός


Την ποινική δίωξη του Κ. Κουλούρη, ζητάει ο 25χρονος ειδικός φρουρός, τον οποίο τραυμάτισε ο πρώην βουλευτής με το αυτοκίνητο του το βράδυ του Σαββάτου, στη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Καλλιρρόης.

Ο αστυνομικός κατέθεσε το απόγευμα στην Τροχαία Καισαριανής που διενεργεί την προανάκριση για το περιστατικό, ενώ ζητάει την ποινική δίωξη του κ. Κουλουρη για το τροχαίο ατύχημα και τον τραυματισμό του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ειδικός φρουρός κατέθεσε όπως και οι συνάδελφοι του, ότι ο πρώην βουλευτής δεν συνεργάστηκε στον έλεγχο και τους μίλησε απαξιωτικά, κάτι όμως που, σύμφωνα με τις διατάξεις του τελευταίου ΚΟΚ, είναι πταίσμα.

Ο κ. Κουλούρης κατηγορείται για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με τραυματισμό, σε βαθμό πλημμελήματος, που βάσει του τελευταίου ΚΟΚ διώκεται αυτεπαγγέλτως αλλά δεν είναι αυτόφωρο αδίκημα, εφόσον δεν υπάρχει εγκατάλειψη και ο υπαίτιος οδηγός παρέχει τις υπηρεσίες του στην προανάκριση.

Ο πρώην βουλευτής τιμωρήθηκε με διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και γιατί δεν είχε θεωρήσει το δίπλωμα οδήγησης, ως όφειλε, αφού είναι πάνω από 65 ετών. Ο κ. Κουλούρης αναμένεται να δώσει κατάθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Ειδικοί Φρουροί: Υπόνοιες για ιδιαίτερη μεταχείριση του Κ. Κουλούρη

Στο μεταξύ, για απόπειρα «στρογγυλοποίησης» των ενεργειών του Κ. Κουλούρη, που δημιουργεί «υπόνοιες για ιδιαίτερη μεταχείριση» μετά το σημερινό περιστατικό ανάμεσα στον πρώην βουλευτή και άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ κάνει λόγο το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί φρουροί, «η αδράνεια στην δημιουργία σχηματισμού δικογραφίας», αλλά και το γεγονός ότι «δεν κατέθεσε κανένας αστυνομικός σε καμιά υπηρεσία μετά το περιστατικό, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για την αξιοπιστία της διαδικασίας.

«Το μοναδικό ευτυχές γεγονός συνδέεται με την αποφυγή τραγικής κατάληξης του συναδέλφου, μετά την ενέργεια του αρνούμενου τον έλεγχο πολίτη να στρέψει το αυτοκίνητο του πάνω του. Ο συνάδελφος τραυματίστηκε ελαφρά και του τοποθετήθηκε νάρθηκας», προσθέτουν.

Τονίζουν επίσης ότι η κοινωνία «ιδιαίτερα σε περιόδους που είναι καταβεβλημένη από την οικονομική πίεση και την απογύμνωση των θεσμών δεν πρέπει να συνθλίβεται με περαιτέρω πράξεις που αναδύουν όσμωση ιδιαίτερης μεταχείρισης, κουκουλώματος υποθέσεων και άνιση αντιμετώπιση των πολιτών απέναντι στο Νόμο».

Για τους λόγους αυτούς ζητούν την παρέμβαση των ανωτάτων Δικαστικών Αρχών της χώρας, ώστε να διαλευκανθεί, όπως αναφέρουν «απόλυτα το γεμάτο ερωτηματικά περιστατικό».