Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης...Σύλληψη αλλοδαπής για κατοχή μεταχειρισμένων συσσωρευτών αυτοκινήτων χωρίς έγκριση από την αρμόδιας Αρχή...

Πρωϊνές ώρες χθες (12-1-2011) σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Δοξάτου, παρουσιάσθηκε ένα ακόμη κρούσμα απάτης σε βάρος 80χρονης, από την οποία απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 700 Ευρώ.Συγκεκριμένα, καλοντυμένη νεαρή γυναίκα, πλησίασε την ηλικιωμένη και προφασιζόμενη ότι η κόρη της οφείλει χρήματα σε Δημόσια Υπηρεσία, την έπεισε και της απέσπασε τελικά το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια η άγνωστη γυναίκα επιβιβάσθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτ/το και τράπηκε σε φυγή.Προανάκριση και έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της άγνωστης δράστιδας, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου. Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάσθηκαν στην περιφέρειά μας κι άλλα τέτοια παρόμοια περιστατικά, η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας παρακαλεί όλους τους πολίτες (ιδίως τους ηλικιωμένους), να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν άγνωστα προς αυτούς άτομα τους ζητούν χρήματα για οποιονδήποτε λόγο, ενημερώνοντας την ίδια στιγμή τα παιδιά, τους συγγενείς ή τους γείτονες και σε κάθε περίπτωση την Αστυνομία στον αριθμό =1ΟΟ=Σύλληψη αλλοδαπής για κατοχή μεταχειρισμένων συσσωρευτών αυτοκινήτων χωρίς έγκριση από την αρμόδιας Αρχή.


2. Από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κ.Νευροκοπίου Δράμας, συνελήφθη μια αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας, διότι σήμερα (12-1-2011) και ώρα 14:35΄ κατά την έξοδό της από τη χώρα μας, στον Έλεγχο Διαβατηρίων Εξοχής, κατελήφθη να μεταφέρει με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της σαράντα (40) μεταχειρισμένους συσσωρευτές αυτοκινήτου (μπαταρίες) διαφόρων τύπων, δίχως να έχει λάβει την απαιτούμενη άδεια της αρμόδιας αρχής καθώς και τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι 40 συσσωρευτές κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν σε αρμόδιο συνεργείο, λόγω επικινδυνότητας, για την περαιτέρω διαχείρισή τους.

Η συλληφθείσα με τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία θα προσαχθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημ/κών Δράμας.