Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ...

Τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης ανέλαβε σήμερα (Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011) ο κ. Θύμιος Σώκος.Ο Θύμιος Σώκος γεννήθηκε το 1955 στο Αγρίνιο του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, από αγρότες γονείς. Τελείωσε τη βασική του Εκπαίδευση στο Αγρίνιο.Με την Πολιτική ασχολήθηκε από τα φοιτητικά του χρόνια: συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, στη δράση του Αντιδικτατορικού Φοιτητικού Κινήματος και του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Φοιτητών. Ως μέλος του Τομέα Αυτοδιοίκησης και Θεσμών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. συμμετείχε στην Επιτροπή που διαμόρφωσε το πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο του Ν. 2218/94 για τον «Β΄ Βαθμό Αυτοδιοίκησης και την Ενίσχυση του Α΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης».Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1988, όταν τοποθετήθηκε Νομάρχης Ευρυτανίας μέχρι τις εκλογές του 1989, οπότε και παραιτήθηκε.
Τον Νοέμβριο του 1993 ορίστηκε Νομάρχης Ευβοίας.Το 1994 εξελέγη Δήμαρχος Αγρινίου, αξίωμα, στο οποίο επανεξελέγη το 1998 και το 2002.
Την περίοδο 1998–2003 διετέλεσε μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετείχε στις αρμόδιες Επιτροπές για τον Αγροτικό Τομέα και τα προβλήματα των πόλεων.Τον Φεβρουάριο του 2003 επανεξελέγη, για τρίτη συνεχή φορά, Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.) Ν. Αιτωλοακαρνανίας.Από το 1995 είναι μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.Το 2006 εξελέγη Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας.
Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Τόλη, με την οποία έχουν δύο παιδιά, τον Νικόλα και την Ζωή-Ελευθερία.Σε σημερινή του δήλωση ο κ. Σώκος, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Το κράτος με τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του θα βοηθήσει αποφασιστικά στην εδραίωση της αποκέντρωσης, που θεσμοθετήθηκε με τον Καλλικράτη.Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, όπου είχα την τιμή να οριστώ Γενικός Γραμματέας, θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις συνεργαζόμενος με τους αιρετούς του πρώτου και δεύτερου βαθμού για να πετύχουμε τους στόχους της ανάπτυξης και τη σωστή Διοικητική Μεταρρύθμιση».