Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Τουρνουά ποδόσφαιρου του ΠΑΜΕ...

Στο φετινό εργατικό Τουρνουά ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ, δήλωσαν συμμέτοχη 40 ομάδες. Η συμμέτοχη αυτή αποτελεί για το ΠΑΜΕ, τιμή αλλά και ευθύνη. Ευθύνη για μια άψογη διοργάνωση, που το ποδόσφαιρο θα είναι σε πρώτο πλάνο, δηλαδή ένα αθλητικό και συλλογικό παιχνίδι, κομμάτι του αθλητισμού ως στοιχείο διαπαιδαγώγησης και κοινωνικοποίησης.Φέτος θέλαμε το τουρνουά ποδοσφαίρου να αποκτήσει βάθος στη συμμετοχή, στην ποιότητα, στη χρονική διάρκεια. Να δηλώσουν συμμετοχή ομάδες μέσα από φάμπρικες και χώρους δουλειάς, να δυναμώσει ο διεκδικητικός του χαρακτήρας, να μην πληρώσει κανένας εργαζόμενος συμμέτοχη. Ένα εργατικό τουρνουά που δεν υπάρχουν ατζέντηδες, χρυσοπληρωμένα συμβόλαια και αναβολικά.
Με ιδιαίτερη χαρά δεχτήκαμε συμμετοχές από τις θεραπευτικές κοινότητες. Ο αγώνας μας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι αγώνας για τη ζωή. Σε πολλές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες έχουμε συναντηθεί σε αυτόν τον αγώνα, έχουμε αναδείξει το σύνθημα “αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά”. Αποφασίσαμε η τελική φάση να αφιερωθεί σε αυτόν τον αγώνα.



Το τουρνουά έχει την εξής μορφή και πρόγραμμα:



Δημιουργήθηκαν 10 όμιλοι των 4ων ομάδων, άρα η κάθε ομάδα θα δώσει τουλάχιστον 3 αγώνες. Στη συνεχεία, θα προκριθούν οι 10 πρώτες και οι 6 καλύτερες δεύτερες (βαθμοί/γκολ ενεργητικό/διαφορά γκολ). Μετά θα ακολουθηθεί η γνωστή διαδικασία νοκ άουτ ως τον τελικό.



Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στα γήπεδα της Ν. Ιώνιας και του Ρουφ στην Αθήνα. Ρόλο διαιτητή θα έχουν συνάδελφοι από το σωματείο Γυμναστών και σπουδαστές από τα ΤΕΦΑΑ. Θα υπάρχει φαρμακευτικό υλικό και γιατροί σε κάθε γήπεδο για όλους τους αγώνες.



Οι αγωνιστικές θα ξεκινήσουν την Κυριακή 16/1 και θα συνεχιστούν τις Κυριακές 23/1, 30/1, 6/2, 13/2 και 20/2. Την Κυριακή 16/1 θα παίξουν οι 5 πρώτοι όμιλοι (από τον 1ο όμιλο ως τον 5ο όμιλο), την επόμενη Κυριακή 23/1 οι υπόλοιποι 5 όμιλοι (από τον 6ο όμιλο ως τον 10ο όμιλο) και αυτό εναλλάξ ως τις 20/2. Το Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση (οι προημιτελικοί-ημιτελικοί ο μικρός και ο μεγάλος τελικός). Για την τελική φάση και τις διασταυρώσεις, θα πραγματοποιηθεί νέα κλήρωση



Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 76 αγώνες χρονικής διάρκειας 40 λεπτών (5 λεπτά ημίχρονο).



Στο τουρνουά δήλωσαν συμμετοχή ομάδες σχεδόν απ’ όλους τους κλάδους, από σωματεία, χώρους δουλειάς και παιδείας, χώρους κατάρτισης. Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Γενάρη στην αίθουσα των εμποροϋπαλλήλων βγήκαν οι παρακάτω όμιλοι.









ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ



Όμιλοι

























ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ



Πρόγραμμα αγώνων 1ου ως 5ου Ομίλου







ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ



Πρόγραμμα αγώνων 6ου ως 10ου Ομίλου