Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΣ "Δεν είναι δυνατόν να συνεχισθεί άλλο αυτή η συμπεριφορά τους "

Κύριε Υπουργέ,

με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε και να σας καταγγείλουμε ότι, ενώ η διαδικασία με τις ρυθμίσεις των οφειλών των επιχειρήσεων του Νομού Δράμας, σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 2/20087/0025/30.6.2010 (ΦΕΚ 974/Β/30.6.2010), εξελίσσεται με σχετικά γοργούς ρυθμούς από τις υπηρεσίες του Υπουργείου σας, οι Τράπεζες αρνούνται να προβούν στην ρύθμιση, παρόλο που έχει δοθεί η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο με την απαράδεκτη συμπεριφορά των Τραπεζών απέναντι στους δανειολήπτες επιχειρηματίες, οδηγώντας τους άμεσα στο λουκέτο. Αποτέλεσμα είναι ήδη εκατοντάδες εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους από την παράλογη στάση των Τραπεζικών ιδρυμάτων. Δεν είναι δυνατόν να συνεχισθεί άλλο αυτή η συμπεριφορά τους και πρέπει άμεσα να παρέμβετε:Πρώτον γιατί αρνούνται και απαξιώνουν τις εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, παρόλο που έχουν λάβει οι ίδιες ήδη 45 δις και από ότι φαίνεται, θα ξαναλάβουν πακέτο στήριξης μέσω εγγυήσεων ελληνικού δημοσίου. Δεύτερον, γιατί τελικά απαξιώνουν τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες καταβάλλει η Κυβέρνηση και οι επιχειρηματίες να σταθούν “όρθιοι” σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο.
Τρίτον, γιατί ενώ συγκεντρώνουν ρευστότητα και δανείζονται οι ίδιες χαμηλότοκα με τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου, δεν διοχετεύουν την ρευστότητα στην αγορά.Τέταρτον και σημαντικότερο, γιατί θα χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας από μια ανεύθυνη πολιτική των Τραπεζών που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προσπάθειες που καταβάλλουμε όλοι μας.
Επιπλέον ακολουθούν συνεχώς επιθετική πολιτική εξόντωσης των επιχειρήσεων και δανειοληπτών με αποτέλεσμα να είναι επί της ουσίας οι ίδιες ανασταλτικός παράγοντας ανάπτυξης. Κύριε Υπουργέ,ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας στις Τράπεζες για να προβούν στην αποδοχή των αιτημάτων ρύθμισης των οφειλών των επιχειρήσεων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Οφείλετε και πρέπει να λάβετε τα ανάλογα μέτρα για να σταματήσει επιτέλους η κοροϊδία των επιχειρηματιών, των εργαζομένων τους και της Κυβέρνησης σας, από τις Τράπεζες, που σε πολύ μεγάλο βαθμό ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση.


Με εκτίμηση

Κυριάκος Μ. Χαρακίδης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας