Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Με 90.000 ευρώ καλείται να αποζημιώσει τη Χαρά Νικοπούλου η εφημερίδα «Γκιουντέμ»



Με 90.000 ευρώ καλείται να αποζημιώσει τη δασκάλα, Χαρά Νικοπούλου, η μειονοτική εφημερίδα «Γκιουντέμ», ύστερα από την εκδίκαση της αγωγής της κ. Νικοπούλου και την απόφαση του Πολυμελές Πρωτοδικείου Κομοτηνής που κοινοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου.Η Χαρά Νικοπούλου είχε υποβάλλει αγωγή ενάντια στην εφημερίδα «Γκιουντέμ» εξαιτίας αβάσιμων και συκοφαντικών δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία η ίδια παρουσιαζόταν ότι «ζήτησε από τους μαθητές της πρώτης τάξης του Δημοτικού στο Μεγάλο Δέρειο να ζωγραφίσουν την εικόνα του Αλλάχ».Η κ. Νικοπούλου εκτός της εφημερίδας «Γκιουντέμ» κατέθεσε και αγωγή και εναντίον των μειονοτικών εφημερίδων «Μπιρλίκ» και «Μιλλέτ» για αντίστοιχα δημοσιεύματα ζητώντας αποζημίωση 1 εκ. ευρώ. Η αγωγή ενάντια στην εφημερίδα «Μιλλέτ» εκδικάστηκε στη Ξάνθη με την απόφαση να είναι καταδικαστική για την εφημερίδα και για την εφημερίδα «Γκιουντέμ» στην Κομοτηνή.

Να υπενθυμίσουμε ότι, ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Μπιρλίκ» ζήτησε συγνώμη στο δικαστήριο από τη Χαρά Νικοπούλου, επικαλέστηκε ότι έπεσε θύμα παραπληροφόρησης, ανακάλεσε το άρθρο του με αντίστοιχο δημοσίευμα και αθωώθηκε.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι από το πρόστιμο των 90.000 ευρώ, ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας καλείται να πληρώσει άμεσα τις 20.000 ευρώ καθώς και τα δικαστικά έξοδα της κ. Νικοπούλου τα οποία ανέρχονται στο ποσό των 5.400 ευρώ. Σε αντίθετη περίπτωση, ο ιδιοκτήτης της «Γκιουντέμ», Τζεμήλ Καμπζά, προβλέπεται να εκτίσει ποινή φυλάκισης 10 μηνών.