Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Για το χαράτσι των 5 ευρώ...ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με αγανάκτηση και οργή καταγγέλλει το νέο χαράτσι των 5 Ευρώ που με εγκύκλιο του ο υπουργός υγείας προς τα νοσοκομεία επιβάλλει στον κάθε ασθενή που επισκέπτεται τα εξωτερικά ιατρεία στα νοσοκομεία. Αυτό το νέο χαράτσι έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα ανάλογα που έχουν επιβληθεί για όσους ασθενείς επισκέπτονται τα απογευματινά ιατρεία και αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην εμπορευματοποίηση της υγείας.Οι εργαζόμενοι μέσα από τα συνδικάτα τους, μέσα από τις επιτροπές αγώνα, με μπροστάρη το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, επιβάλλεται άμεσα να αντιτάξουν μαζική δυναμική αντίσταση και να καταργήσουν στην πράξη αυτήν τη νέα ακραία αντεργατική κυβερνητική απόφαση.
Τα συνδικάτα να προχωρήσουν άμεσα σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και παρέμβασης από τους κλάδους και τα εργοστάσια, τους χώρους δουλειάς και μαζί με τους εργαζόμενους στην υγεία να δώσουν απάντηση στις εγκληματικές και ανθυγιεινές αποφάσεις της κυβέρνησης. Να συμβάλλουν ώστε μέσα από έντονους αγώνες να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της υγιεινομικής και ιατρικής περίθαλψης και να γίνει η υγεία κοινωνικό εργατικό δικαίωμα που θα παρέχεται δωρεάν και στο ύψος των σύγχρονων αναγκών. Το ΠΑΜΕ προτάσσει αυτό το ζήτημα σε όλους τους αγώνες.Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι των κυβερνητικών φιρμανιών και νόμων με την στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μια σειρά μεγαλοεπιχειρηματίες επιβάλλουν εκβιαστικά ατομικές συμβάσεις στους εργαζόμενους τους.


Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί ο πολυπράγμων μεγαλοεπιχειρηματίας Βγενόπουλος. Στις επιχειρήσεις του στα Hellenic Catering στη Θεσσαλονίκη, σε μια από τις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις του με κατακόρυφη αύξηση του τζίρου και των κερδών της, επέβαλε στους εργαζόμενους ατομικές συμβάσεις με μείωση του εργασιακού ωραρίου από 8 σε 7 ώρες και με εκ περιτροπής εργασία, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο μισθός τους κατά 180 έως 200 Ευρώ. Ανάλογη περίπτωση αποτελεί και ο επιχειρηματίας Κιούσης που στη μεταφορική εταιρεία του, επέβαλε μείωση μισθών κατά 20%.

Είναι γεγονός πως με αυτήν την πολιτική της η κυβέρνηση σπέρνει αντεργατικούς ανέμους και θα θερίσει τις θύελλες των ταξικών αγώνων που θα τη σαρώσουν και αυτή και το βάρβαρο σύστημα που υπηρετεί, αυτό το απάνθρωπο σύστημα που γεννά και αναπαράγει τέτοιες πολιτικές. Το ΠΑΜΕ πρωτοστατεί σε αυτήν την κατεύθυνση.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν παντού, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση στα ταξικά συνδικάτα. Μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, τους πυρήνες του ΠΑΜΕ να βάλλουν εμπόδια στις πολιτικές που ισοπεδώνουν τα δικαιώματά τους, την ίδια τους τη ζωή, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης. Κεφαλαίου, ΕΕ.Η Εκτελεστική Γραμματεία