Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση Γιαννακίδη Α. με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Θύμιο Σώκο..

Στην Κομοτηνή βρέθηκε σήμερα (Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011) ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Θύμιος Σώκος όπου συναντήθηκε με τον αιρετό περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Άρη Γιαννακίδη.Κατά τη συνάντηση των δυο αντρών συζητήθηκαν άμεσα θέματα που απασχολούν την αιρετή περιφέρεια και την αποκεντρωμένη διοίκηση. Το πολύ καλό κλίμα της συνεργασίας των δύο αντρών επιβεβαιώθηκε αργότερα στις δηλώσεις τους προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ της περιοχής. Ο κ. Σώκος στη δήλωσή του τόνισε ότι ξεκινά μια εργώδη προσπάθεια που στόχο έχει την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων που έχει επωμιστεί η αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση.


«Ο ρόλος του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έγκειται στο να υποστηρίξει τις αιρετές αρχές του πρώτου και δεύτερου βαθμού. Θέλουμε να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη της Περιφέρειας, να μειώσουμε τις αποστάσεις που χωρίζουν το κέντρο από την αιρετή Περιφέρεια.

Ο Καλλικράτης δεν είναι απλά ένας νόμος αλλά κι ένα στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσει η Ελληνική Πολιτεία.

Συνδέεται με την ανασυγκρότηση του Κράτους και της οικονομίας, την ενδυνάμωση της Ελληνικής Περιφέρειας και την ανάπτυξη κάθε περιοχής σύμφωνα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει.

Οι αιρετοί έχουν τον πρώτο και αποφασιστικό λόγο και ρόλο στα ζητήματα της ανάπτυξης αλλά και της κοινωνίας» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τις θεσμικές του αρμοδιότητες, ο κ. Σώκος ανέφερε ότι εστιάζουν στην υποστήριξη της όλης προσπάθειας για ουσιαστική αποκέντρωση κι εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά.

Απευθυνόμενος στους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή εργασία, επισημαίνοντας ότι «συνεργαζόμενοι και εργαζόμενοι θα τα καταφέρουμε».









Ο κ. Γιαννακίδης από την πλευρά του δήλωσε ότι ξεκίνησαν ήδη τη δουλειά έχοντας συναίσθηση της θεσμικής τους ευθύνης, τονίζοντας ότι «μέσα από τους όποιους ρόλους έχει επωμιστεί ο κ. Σώκος έχει καταξιωθεί και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας θα είναι εποικοδομητικό και στοχευμένο, θα προσδώσει δε κοινωνικό πλεόνασμα και προστιθέμενη αξία σ’ αυτήν την περιοχή».

Ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ έκανε λόγο για διάλογο της κεντρικής εξουσίας με την αυτοδιοίκηση με σκοπό να συγκλίνουν στον μεγάλο αναπτυξιακό στόχο που είναι: «Να καταστήσουμε την Περιφέρειά μας ένα σύγχρονο διαμετοκομιστικό κέντρο το οποίο θα προσδώσει μια μεγάλη αναπτυξιακή κινητικότητα και θα υπερκεράσουμε χρόνιες αναπτυξιακές στερήσεις».



Στη συνέχεια, ο κ. Σώκος προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των διευθυντών, των προϊσταμένων και στελεχών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.