Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

Νεκροί δύο λαθρομετανάστες στον ποταμό Εβρο...¨Φράκτης 12,5 χιλ...

Οι σοροί δύο λαθρομεταναστών εντοπίσηκαν χθες από την πυροσβεστική υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης στον ποταμό Εβρο. Τις συνθήκες πνιγμού τους διερευνούν οι αρμόδιες συνοριακές και αστυνομικές αρχές.

-Eκτάσεις με χωράφια σε μήκος 12,5 χιλομέτρων στην περιοχή της Νέας Βύσσας θα καλύψει ο φράχτης με σίδερα και συρματοπλέγματα, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στο συγκεκριμένο σημείο όπου βρίσκονται τα χερσαία σύνορά μας με την Τουρκία, μήκους 12,5 χιλιομέτρων, υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις με χωράφια και έτσι δεκάδες λαθρομετανάστες περνούν σχεδόν καθημερινά στην Ελλάδα χωρίς καν την βοήθεια των δουλεμπόρων. Στην υπόλοιπη μεθόριο υπάρχει το φυσικό σύνορο του ποταμού και εκεί περιπολούν διαρκώς τα μέλη της δύναμης ταχείας επέμβασης της Frontex στην οποία συμμετέχουν έλληνες και ευρωπαίοι αστυνομικοί. Οπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., έχει παρατηρηθεί σημαντική μείωση στον αριθμό των λαθρομεταναστών από τις αρχές Νοεμβρίου που ξεκίνησαν περιπολίες οι άντρες της Frontex. Ενδεικτικά μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου η μείωση έφτασε το 42,6%.

Ο φράκτης δεν θα έχει ηλεκτροφόρα σύρματα, όπως συμβαίνει στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού.
Θα υπάρχουν θερμικές κάμερες αλλά και αισθητήρες που θα ανιχνεύουν κινήσεις ανθρώπων και θα στέλνουν σήμα σε κέντρο επιχειρήσεων που θα δημιουργηθεί στην περιοχή. Οι σοροί δύο λαθρομεταναστών εντοπίσηκαν χθες από την πυροσβεστική υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης στον ποταμό Εβρο. Τις συνθήκες πνιγμού τους διερευνούν οι αρμόδιες συνοριακές και αστυνομικές αρχές.
neutemporiki